Da se ne suši: Logičan trik sa maskarom koji malo ljudi zna

Nakon šest sedmica maskara neće biti istog kvalitete kao na početku

11792 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Maskaru je jedan od najkorišćenijih kozmetičkih proizvoda. Ali, što je duže koristimo, maskara se više mijenja. Tamo gdje je u početku bila kremasta tekstura koja se lako nanosila i istovremeno razdvajala i isticala trepavice, ubrzo je ostala samo suva maskara. Međutim, postoji jednostavan trik koji obezbjeđuje da uvijek imate dostupnu najkvalitetniju maskaru.

Tuba maskare sadrži otprilike 6 do 10 ml - ova količina može biti odlična jer dosta dugo traje. Ali to je i razlog zašto kvalitet maskare opada svakim danom korištenja. Jer pri svakom otvaranju bočice ulazi vazduh koji izaziva sušenje maskare. I koliko god žurili s nanošenjem, maskara više nikada nakon šest sedmica neće biti istog kvaliteta kao na početku.

Dakle, šta možete da uradite?

Trik je jednostavan koliko i logičan: provjerite je li vaša omiljena maskara dostupna u manjim veličinama. One su obično malo skuplje i logično se brže potroše. Ali prednost je: prije nego što se maskara osuši i postane neupotrebljiva, već ste je u potpunosti potrošili.

maskara
foto: Shutterstock

A ako se gleda iz perspektive da se većina većih pakovanja ne isprazni do kraja zbog gubitka kvaliteta, pitanje je da li se isplati njihova relativno niža cijena, piše Novi list.

Takođe, kako bi vaša maskara trajala što duže, važno ju je znati ispravno koristiti. Ako pomičete četkicu gore-dolje u tubici, omogućavate da vazduh ulazi u tubu. Maskara se tada još brže suši. Bolje je polako uvući četkicu i zatim je jednom okrenuti u jednom smjeru. Tako možete dobiti dovoljno maskare bez smanjenja kvaliteta.

Bonus video: