Neodoljive: Najmodernije haljine za proleće 2024.

Koje haljine će nositi najmodernije djevojke u novoj sezoni?

26587 pregleda 37 reakcija 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Proljeće i ljeto uvijek povezujemo sa haljinama koje nestrpljivo iščekuju da prođe zima. Po pravilu, većina brendova svoje nove sezonske kolekcije prikazuje već u januaru i februaru, tako da djevojke uveliko kupuju proljećnu i ljetnju garderobu. Ove godine su u trendu: cvjetni printovi, žarko roze, nebesko plave i zelene nijanse. Birajte haljine opuštenog kroja, kao i asimetrične i prozračne, a kao favorite magazin Lepota i zdravlje izdvaja:

Mini haljine

Siluete iz 60-ih ponovo su u modi – postale su dio mnogih kolekcija na nedjeljama mode u Njujorku, Londonu, Milanu i Parizu. Glavne karakteristike: otvorena ramena, kratka dužina i uklopljena silueta, koje odjevnim kombinacijama daju ženstvenost, romantiku, suzdržanost i istovremeno seksualnost.

haljine
foto: Pinterest

Prošle godine su sve djevojke promijenile maksi haljine u mini, na šta je uticala Kendal Džener, koja se pojavila u odjeći nalik nekada kultnom stajlingu Keri Bredšo, junakinje serije „Seks i grad”.

Providne haljine

Danas nećete nikoga iznenaditi takvom odjećom: ulični stil obiluje „golim“ haljinama, koje su nekada bile rezervisane samo za gala događaje i crveni tepih.

haljine
foto: Pinterest

Danas, glavne svjetske modne ikone Hejli Biber, Kajli Džener, Bela Hadid, Irina Šejk, Emili Ratajkovski nose transparentne haljine u svim prilikama. Ovog proljeća možete da ih nosite i uz patike, baletanke, gležnjače…

Pripijene haljine

Najnoviji trendovi ne promovišu samo luksuz, već i seksepil, pa su pripijeni krojevi i uske haljine ponovo u trendu.

haljine
foto: Pinterest

Možete isprobati i modele mini dužine i dugačke varijacije.

Cvjetne haljine

Cvjetni print se može bezbjedno nazvati glavnim u svakoj proljećno-ljetnjoj sezoni. Međutim, svake godine se trend mijenja: jednom modni brendovi biraju da haljine ukrašavaju velikim ružama, božurima ili ljiljanima, a jednom sitnim listićima i pupoljcima.

haljine
foto: Pinterest

U 2024. obje opcije su u trendu, ali preporučujemo da kroj birate na osnovu proporcija figure. Ako želite da izgledate vitko i prikrijete problematične d elove, onda birajte haljine sa sitnim uzorkom.

Košulje haljine

U novoj sezoni brendovi vraćaju haljini košulji nekadašnji sjaj i to sa dobrim razlogom.

haljine
foto: Pinterest

Trendovi za 2024. preferiraju košulje haljine asimetričnog kroja, plisir haljine, duge rukave, čipkaste kaiševe, grube kragne… Sniježno bijela boja je u trendu – isprobajte je i približite ljeto.

Haljine na tanke bretele

Još jedan sezonski trend koji nikada neće izaći iz mode su haljine na tanke bretele.

haljine
foto: Pinterest

I modi su i kratke i duge haljine sa tankim bretelama.

Bonus video: