Zaboravite na noćnu moru: Kako da se vaše čarape ne pocijepaju

Tri trika pomažu da vaše čarape ostanu čitave

9680 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Osmislili ste savršenu kombinaciju, ali pri obuvanju čarapa pojavila se rupica koja se, naravno, samo povećava. Evo kako takvim nezgodama stati na kraj.

Kako bi tokom ovog promjenjivog proljećnog vremena mogle da nosite haljine i suknje trebaju vam dobre najlonke. Uložiti u kvalitetne čarape se zaista isplati, ali bez obzira na cijenu, ni jedne nisu neuništive. Ako želite da vaše omiljene čarape traju što duže i da ne morate stalno da kupujete nove, postoji nekoliko provjereno djelotvornih trikova, piše đena.hr.

TikTokerka Hannah Harmelin je sa svojim pratiocima podijelila trik koju ju je naučila njena majka, zahvaljujući kojem su rupice i poderotine na najlonkama za nju postale prošlost. Naime, ona kaže da čarape pocijepamo obično onda kad navlačimo gornji dio preko bedara i bokova.

carape
foto: Shutterstock

Oštećujemo ih noktima - zato su nekad žene nosile rukavice kad su oblačile najlonke. Kako biste spriječile pucanje čarapa, sve što treba da uradite je da navlažite ruke vodom. Na taj način će se najlonke zalijepiti za naše ruke pa se neće pocijepati dok ih povlačimo prema gore.

Postoje još dva trika koja vam mogu pomoći - prvi je da preko noći najlonke stavite u zamrzivač. Ovo neće uticati na sam izgled tvojih čarapa, ali će biti puno manje sklone pucanju.

Još jedna stvar koju možete da uradite je da na cijele noge prije obuvanja čarapa nanesete bebi puder jer će to smanjiti trenje pa će vam biti lakše da navučete čarape koje će biti besprijekorne.

Bonus video: