Proljeće ne znači samo cvijeće: Nose se i ove šare

Želite da osvježite proljećnu garderobu, ali su vam dosadili cvjetići? Bez brige, oni nisu jedini izbor

2932 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Modni eksperti neočekivano su svijetu saopštili da klasične cvjetne šare neće biti u trendu ovog proljeća - barem ne u onoj mjeri u kojoj smo navikli. Naime, jedno istraživanje stranice Databutmakeitfashion objavilo je podatke prema kojima su cvjetni printovi izgubili na popularnosti za 15% u martu.

Nema sumnje da prve nedjelje proljeća našim ormarima donose novu energiju i želju da nosimo stvari koje su bile spakovane tokom zimskih mjeseci, pri čemu cvjetni dezeni obično igraju važnu ulogu u ovom procesu. Iako oni nikada nisu van mode, ove godine se neće nositi toliko kao ranijih proljeća.

Umjesto njih, pojavila su se četiri ključna printa koja trenutno neosporno dominiraju, piše magazin Elle. Oni su zabavni, veseli i živopisni kao i bilo koji komad sa cvjetnim šarama, ali nude osvježenje pri kreiranju novih proljećnih kombinacija. Modni entuzijasti već su prigrlili ove trendove koji su se lagano raširili među uličnom modom.

Životinjske šare

Nije tajna da je leopard šara bezvremenski trend, ali već krajem prethodne godine, naslućivao se povratak zebrinih šara i zmijske kože na modnu scenu. Mnoge djevojke koje prate modnu scenu uključuju odjeću sa životinjskim dezenima u svoje najbolje odjevne kombinacije ovog proljeća.

Voćni dezen

Odaberite ljetnju haljinu sa dezenom trešnje ili jagode kako biste dodali proljećnu notu svojim svakodnevnim kombinacijama.

Karirano

Karirana odjeća je oduvijek odavala dašak retro estetike, posebno u toplijim periodima godine. Ovaj dezen postao je omiljen modnim entuzijastima, pa obratite pažnju kada budete šetali prodavnicama - karirani komadi će biti sveprisutni ovog proljeća.

Pruge

Ove sezone šarene pruge u veselim bojama su postale trend koji mnogi prate. Tanke pruge su francuski klasik, ali ovog proljeća se nose i široke štrafte.

Bonus video: