Svima dobro stoje: Naočari koje nikad ne izlaze iz mode

Iako se ove sezone uveliko nose velike naočare za sunce, među neprolaznim trendovima nalaze se i crne retro naočare

11707 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram/josefinehj
Ilustracija, Foto: Instagram/josefinehj

Činjenica je da gotovo svaka odjevna kombinacija može da dobije potpuno drugačiji izgled uvođenjem onog jednog detalja koji će se istaći već na prvi pogled. Nerijetko se u tu svrhu koristimo omiljenim komadom nakita ili modnim dodatkom poput sve popularnijih mašnica za kosu. Ipak, budući da su dani sve topliji – a samim tim je i sunce prisutno tokom većeg dijela dana – neizostavne postaju sunčane naočare. Iako u zavisnosti od oblika lica svako ima svoje preferencije, kao aktuelni trend su se u poslednjih nekoliko godina istakle i crne retro naočare.

Zahvaljujući brojnim ženama iz svih sfera javnog života, tridesetih godina prošlog vijeka sunčane naočare postale su modni detalj kojem se tokom godina povećala popularnost. Posljedično, izbor je postajao veći. Iako su zbog osnovne funkcije one oduvijek bile predmet koji bi svako trebalo da poseduje, eksperimentisanjem sa oblicima postale su važan modni detalj.

Danas se u gotovo svim prodavnicama mogu pronaći naočari u različitim veličinama i oblicima. Iako se ove sezone uveliko nose velike naočare za sunce, među neprolaznim trendovima nalaze se i crne retro naočare. One su znatno manjih dimenzija i često se ističu po metalnom okviru. Ipak, nije nužno da ga imaju, piše Journal.rs.

Glavna obilježja ovakvih sunčanih naočara su elegancija, minimalizam i jednostavnost. Bez previše truda, one imaju moć da transformišu vaš izgled. Jedan od najpopularnijih tipova retro naočara su one koje karakteriše ovalni oblik. Ipak, njihovi okviri mogu da budu i kockasti, kao i sasvim drugačiji.

Svakako, crne retro naočari nikada neće izaći iz mode. Na vama je da ih uklopite u svoj stajling.

Bonus video: