Kako spriječiti da crna odjeća brzo izblijedi? Trik sa dva kuhinjska sastojka

TikTokerka koja se i inače bavi savjetima za domaćinstvo i čišćenje otkrila je trik za održavanje crne odjeće

7615 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Oni koji vole da nose crnu odjeću dobro znaju muke prilikom izbora odjevne kombinacije iz sopstvenog ormara. Naime, različiti odjevni komadi u crnoj boji blijede u drugačijim nijansama, pa kad se kombinuju ne izgledaju identično.

TikTokerika pod korisničkim imenom Madame Sweat, koja se i inače bavi savjetima za domaćinstvo i čišćenje otkrila je trik koji može pomoći ljubiteljima crne odjeće, prenosi net.hr

."Ako želite da vaša odjeća ostane crna, imam jednostavan savjet za vas. Radi se o dvije prirodne stvari koje već imate u svojoj kuhinji", započela je.

Kaže da je najbolje koristiti so i sirće. "Stavite četvrtinu šoljice u bubanj s deterdžentom. Pomaže u vezivanju boje, ili možete upotrijebiti so. Trebaće vam pola šoljice soli, stavite ga na svoju crnu odjeću. I zapamtite da je temperatura vode ključna - perite ga u hladnoj vodi, a mašinu za veš stavite na program za brzo pranje", nastavila je.

Kada je riječ o sušenju, Mary upozorava da se crna odjeća nikada ne smije stavljati u mašinu za pušenje veša. "Morate nabaviti stalak za sušenje. Nemojte ga stavljati napolje. Ostavite ga u svom toaletu ili ili na nekom drugom mjestu u kući kako bi se osušilo", zaključila je.

Bonus video: