Publici se predstavili Jočić, Zistakis i Lukić

Večeras u 21 sat, počeće drugo veče Fashion Connectiona tokom kojeg će se samostalnom revijom predstaviti srpska modna kuća “Mona”.
68 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.04.2017. 10:57h

Mlada crnogorska dizajnerka Katarina Jočić, otvorila je sinoć održano, prvo veče modne manifestacije Fashion Connection na Imanju Knjaz, kolekcijom iz Brenda “Altezza”, a nakon nje publika je imala priliku da vidi linije brendova Nike i Adidas by SportVision i Premium Stars, kao i radove Aleksandre i Yovane Zistakis i Brenda Madam Maya iza kojeg stoji Dejana Lukić.

“Nadam se da je revija ispunila očekivanja publike zato što sam vrijedno radila na ovome nekih dva mjeseca. Trebalo je da cijela revija ima koncept, što mislim da je nešto novo na ovim predstavama, po uzoru na svjetske ‘resort’ kolekcije, pa je imala razvijenu priču na osnovu inspiracije”, kazala je Jočić.

“Naziv kolekcije je Resort za proljeće/ljeto 2017. Inspiracija su bila ljetovališta poput Andaluzije I Azurne obale. Pokušala sam da zamislim šta bi jedna otmjena mlada dama mogla da nosi u tim prilikama”, poručila je ona.

Podgorička publika prvi put je imala priliku da vidi radove sestri Aleksandre i Yovane Zistakis, koje su se predstavile kolekcijom “Equality”.

“Prvi put smo u Podgorici, ali i Crnoj Gori. Veoma smo oduševljene kako organizacijom, tako i manekenkama, ali i publikom. Vidimo po reakciji i aplauzima da se publici dopalo to što smo predstavile”, kazala je Yovana.

“Naša kolekcija je inspirisana pomalo ’70-im godinama, ali ima i modernih modela, koji mogu biti i sportski, a koji su danas ušli u svakodnevnom autfitu. Mi smo pokušale da pomiješamo sve to, jer nam je ideja da dame mogu da nose naše kombinacije svakog dana i u večernjim, ali svakodnevnim varijantama, i u skladu sa tim smo i birale materijale”, pojasnila je ona.

Tokom prve večeri Fashion Connectiona, predstavila se i Dejana Lukić ispred brenda Madam Maya, čija kolekcija nosi naziv “Father”, a koja je posvećena njenom ocu.

“Sve su prirodni materijali, uglavnom kombinezoni, odijela i jedan dio haljina. Bitno nam je da stvari budu nosive, jer mislimo da se tržište zasitilo haljina i da je potrebno ponuditi nešto drugačije, upravo kao što su elegantni kombinezoni i odijela”, poručuje Lukić, čiju je reviju otvorila Katarina Bulatović.

Jednu od najuspješnijih crnogorskih rukometašica ljubitelji mode nisu večeras prvi put vidjeli na pisti, ali ona kaže da modelingom iapk neće zamijeniti rukomet.

“Ne, sigurno. Ovo je dobro za promjenu, ali nešto čime bih željela da se bavim, jer mislim da uopšte nemam smisla za ovo. Ipak je rukomet broj jedan”, uz smijeh komentariše Bulatović, a zatim ističe da od ranije sarađuje sa brendom Madam Maya.

“Uzimala sam neke stvari kod Dejane, jer ima dosta klasike, a ja to volim. Ima sjajnih modela i sigurno ću nositi neke od njih”, ispričala je ona.

Večeras u 21 sat, počeće drugo veče Fashion Connectiona tokom kojeg će se samostalnom revijom predstaviti srpska modna kuća “Mona”.

Galerija

Bonus video: