Dado Jovanović imao reviju u Rusiji: Osjetio sam kako je biti zvijezda

„Lako je dobiti šansu jednom, ali je treba opravdati i biti pozvan ponovo, a ja sam to uspio”
111 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 13.04.2016. 16:50h

Crnogorski dizajner Aleksandar Dado Jovanović, predstavio se prije nekoliko dana ruskoj publici na Nedjelji mode u Sankt Peterburgu, a o utiscima sa manifestacije koja se na Novoj sceni Aleksandrovog teatra održala od 7. do 10. aprila i u kojoj je učestvovalo više od 40 dizajnera iz različitih zemalja, kreator je pričao za Vijesti.

“Moja kolekcija 'Žena bijele noći' izazvala je oduševljenje publike i medija, tako da sam odmah dobio poziv i za sljedeći Fashion Week koji će se održati u oktobru, a za koji ću pripremiti novu kolekciju”, pohvalio se Jovanović. “Mislio sam da sam nepoznat publici, jer sam prije toga imao samo jednu reviju u Rusiji i to u Moskvi, međutim interesovanje za moju reviju je bilo toliko da je dosta ljudi ostalo iza vrata, jer nije bilo više slobodnog mjesta”, tvrdi on.

“Novinari koji su zahtijevali konferenciju odmah nakon moje revije, a koja je trajala 45 minuta, bili su odlično upoznati sa mojim radom. Bilo ih je oko 50 i zaista taj osjećaj je bio izvanredan”, opisao je kreator.

“Najviše ih je zanimalo na koji način izrađujem modele, bilo im je interesantno kako sam od silikona radio detalje za glavu, kao i ogrlice. Bilo je mnogo novinara sa televizije i iz pisanih medija, da u tom momentu nisam ni obratio pažnju ko je ko, jer uzbuđenje je bilo preveliko. Prvi put sam osjetio šta znači biti 'zvijezda' i bio sam ponosan na sebe, jer su prepoznali moj kvalitet koji je konačno isplivao na površinu”, ispričao je Dado.

“Ovo je bila moja najbolja revija do sada, a što mi je najvažnije, ostavio sam odličan utisak čim sam dobio poziv za ponovno učešće. Lako je dobiti šansu jednom da učestvuješ u nekoj zemlji, ali je treba opravdati i biti pozvan ponovo, a ja sam to uspio i to na tržištu koje je veoma veliko”, zaključuje on.

“Bio sam im veoma interesantan iz razloga što na specifičan način radim visoku modu, kako oni kažu”, istakao je Jovanović.

Prema njegovim riječima Rusi su bili veoma zainteresovani da se njegovi modeli nađu u prodaji u njihovoj zemlji.

“Moj sljedeći odlazak biće vezan i za snimanje filma o modi gdje sam odmah dobio ponudu za učešće”, ističe Dado, koji je nakon Sankt Peterburga boravio i u Moskvi.

On je podsjetio da će kolekciju “Žena bijele noći” uskoro predstaviti i u Beogradu, a početkom maja u Turskoj će učestvovati na takmičenju Best Dress Universe 2016.

Galerija

Bonus video: