Alesandra Ambrozio o tajni izgleda: Nije sve u guzi, ima nešto i u manirima

“To što vam je dato - to vam je. Prihvatite sebe i izvucite najbolje iz toga, nedostatke učinite adutima”, kaže Alesandra
111 pregleda 0 komentar(a)
Alesandra Ambrozio (Novine), Foto: Fashionberry.com
Alesandra Ambrozio (Novine), Foto: Fashionberry.com
Ažurirano: 14.02.2016. 08:29h

Slavna manekenka Alesandra Ambrozio važi za jednu od najljepših žena, ali kako je kazala za self.com, za to nije zaslužna samo genetika, već i njen lični trud.

Ona je u intervjuu otkrila kako je došla do željenog izgleda, te preporučila ženama kako da postignu isto.

"Kad se pogledam u ogledalo i ugledam celulit - da, imam ga i ja malo, svaka žena ga ima, ja počnem da trčim uz stepenice. Jednom nedjeljno pređem Santa Monika stepenice (170 stepenika u jednom pravcu) četiri do šest puta, i to mi pomaže da zategnem noge i guzu. Uz to, uhvatim i vazduh i malo sunca, pa malo i pocrnim", otkrila je Amrozio.

Manekenka dodaje i da je veoma važno da svaka dama prihvati svoje tijelo kakvo jeste.

"To što vam je dato - to vam je. Prihvatite sebe i izvucite najbolje iz toga, nedostatke učinite adutima. Na primjer, u Brazilu je guza glavni hit. Neke djevojke prirodno imaju veliku i izbačenu guzu, i zbog toga ih nije sramota, već se osjećaju seksi. Druge moraju da vježbaju da bi to postigle”, priča ona.

“Ja radim vježbe sa tegovima oko članaka, gdje svakom nogom izvodim zamišljeni udarac, što više ka plafonu, tri serije po 20 ponavljanja. Radim i sličnu vježbu, samo sa izbacivanjem noge na stranu", kaže brazilska manekenka.

Jedan od njenih savjeta je i samopouzdanje.

“Dobro držanje može mnogo da pomogne. Vodite računa da vam ramena uvijek budu ispravljena, a stomak uvučen. Pronađite i dobar sprej za samopotamnjivanje, jer što ste tamniji, izgledate mršavije", poručuje ona.

Manekenka smatra i da svaka osoba ima različite karakteristike, odnosno da ne mogu sve žene da izgledaju identično.

“Svaka žena ima drugačiji metabolizam i genetiku, zato umjesto da težite da izgledate kao neko drugi, što je obično nemoguće, fokusirajte se na sebe i uložite trud da izgledate najbolje što možete. Svako ima svoje dane kada se ne osjeća poželjno i lijepo, a za to služe farmerke i bluze”, tvrdi ona i otkriva da je i sama doživjela dane kada nije bila u najboljem izdanju.

“Kada biste samo znali koliko puta se ja nisam osjećala spremno za slikanje u kupaćem i sebe prekoravala zašto nisam više vježbala", iskrena je ona.

Amrozio takođe poručuje da se moraju odrediti i prioriteti.

“Nije sve u savršenom tijelu. Savršena guza ne čini sjajnu osobu, već njeno samopouzdanje, koje se stiče kroz obrazovanje, manire, disicplinu", smatra slavni top model, koja poručuje da se ne treba ni opterećivati.

“Zauvijek na odmoru - to je moj moto. Ja se trudim da mi život bude takav, pa ništa ne može da me natjera da se toliko iznerviram ili izgubim kontrolu. Šta god da radim, to učinim zabavnim. Zato, ako radite nešto što vas ne čini srećnim, to je čisto gubljenje vremena. Život je prekratak, dame! Toliko toga treba da vidite i osjetite, morate da uživate u svakom trenutku", poručila je ova ljepotica.

Bonus video: