UDG: Pobjednica ne može prenijeti stipendiju na drugu osobu

Milosavljević, koja je završila Učiteljski fakultet u Nikšiću, namjeravala je da svoju stipendiju pokloni Kristini Mitrović koja na UDG -u studira Fakultet za modni dizajn
296 pregleda 1 komentar(a)
Nataša Milosavljević, Foto: MIKA
Nataša Milosavljević, Foto: MIKA
Ažurirano: 21.10.2015. 18:44h

Iako je zvanično najljepša Crnogorka u 2015. godini, Nataša Milosavljević, namjeravala je da svoju nagradu, odnosno stipendiju UDG -a koju je dobila na nacionalnom izboru za mis, ustupi trećeplasiranoj Kristini Mitrović, što je obećala da će uraditi i u nedavnom intervjuu Vijestima, njena druga pratilja nastaviće, kao i do sada, da se sama finansira na ovom fakultetu.

Naime, kako su objasnili iz Univerziteta Donja Gorica, nagrada se ne može prenijeti na drugo lice, jer to nije u skladu sa njihovim pravilima.

“UDG kao sponzor Izbora za mis Crne Gore, dodjeljuje dvije stipendije: misici i djevojci koju odabere naš predstavnik. Ne postoji pravo prenosa stipendije, već se ona dodjeljuje po tituli. Isto kao što svaki nosilac diplome Luča ima pravo na stipendiju, ali ne može to pravo prenijeti na nekog drugog, tako ni mis Crne Gore ne može svoju nagradu prenijeti na drugu osobu, jer je osnov dobijanja stipendije upravo titula koju osoba nosi“, pojasnili su za Vijesti iz PR službe UDG -a.

"S obzirom na to da je Nataša Milosavljević već završila fakultet, ona ima pravo da upiše jedan od naših postdiplomskih programa”, dodaje se u odgovoru.

Na pitanje da li se ranije dešavalo da se djevojke koje dobiju stipendiju tog fakulteta odreknu iste u korist druge osobe i kako se to tada riješilo, odgovoreno je:

“Nije se dešavalo, jer ne postoji ta mogućnost“.

Iz te ustanove objašnjeno je i na koji način se bira finalistkinja izbora za mis Crne Gore, koja će pored pobjednice dobiti pravo na besplatno školovanje.

"Djevojka se bira na osnovu kriterijuma koji određuju koja djevojka će se najbolje uklopiti u poslovnu kulturu UDG -a, odnosno koja dijeli vrijednosti koje mi promovišemo. Razgovor sa kandidatkinjama obavlja predstavnik univerziteta u žiriju“, piše u mejlu u kojem je istaknuto i da „pravo na stipendiju ne zastarijeva, jer su neke dobitnice odložile pravo korišćenja stipendije dok ne završe sa profesionalnom karijerom“.

Prema informacijama iz UDG -a, „do sada je stipendiju iskoristilo oko 80 odsto dobitnica“.

Ove godine, Milosavljević, koja je završila Učiteljski fakultet u Nikšiću, izrazila je želju da svoju stipendiju pokloni Kristini Mitrović koja na UDG -u studira Fakultet za modni dizajn, a kako je druga pratilja kazala u intervjuu za Vijesti, što je potvrđeno i iz privatnog univerziteta, ta želja je ostala neispunjena.

Bonus video: