Ljepota ne mora da boli: Tajne zanosnog hoda

Ako vam se čini da su štikle pomalo tijesne i noga je u njima previše stisnuta, nije ih potrebno baciti, već primijeniti trik s ledom
182 pregleda 4 komentar(a)
štikle, stopala, Foto: Shutterstock
štikle, stopala, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 11.10.2015. 18:48h

Žene ih obožavaju, a muškarci vole da vide žene u njima- - visoke potpetice vizuelno izdužuju noge i popravljaju figuru. Još samo da nisu neudobne za nošenje, gdje bi im bio kraj...

Srećom, postoje trikovi s kojima štikle mogu postati udobnije i trajati duže, a žene u njima pravilnije hodaju.

1. Mekani umeci protiv žuljeva

Za izrazito krute štikle nema druge nego da u njih stavite silikonske ili umetke od gela na ključna mjesta gdje najviše žuljaju, bila to peta ili potplata. To može uveliko da omekša osjećaj prilikom hodanja i smanji pritisak na nogu, prenosi Bustle.

2. Brusni papir protiv klizanja

Neke štikle imaju posebno glatko dno, po kojem se noga u najlonkama kliza i tako smanjuje stabilnost i narušava gracioznost pokreta. Vrlo jednostavno rješenje u ovom je slučaju obični brusni papir, kojim se izbrusi unutrašnja površina cipele tako da ona postane hrapava, a stopalo prestane da proklizava.

3. Dezodorans nije samo za svježinu

Za dozu mekoće i sprečavanje trenja stopala o cipele, potrebno je samo dezodoransom u sticku ili roll-onu premazati unutrašnjost cipela.

4. Ženstveno hodanje

Manekenke na pistama kroče poprilično velikim koracima, ali razlog tome nije samo vizualni dojam, već i veća stabilnost prilikom hodanja, čvršće "gaženje", ali i veće samopouzdanje te ženstveniji hod u kojem se ljuljaju bokovi.

5. Led za tijesne cipele

Ako vam se čini da su štikle pomalo tijesne i noga je u njima previše stisnuta, nije ih potrebno baciti, već primijeniti trik s ledom: kesicu treba napola ispuniti vodom i postaviti je u unutrašnjost cipele, koja se potom preko noći smjesti u zamrzivač. Voda se zamrznula i razvukla cipelu - u tomu je cijela mudrost.

6. Skraćivanje potpetica

Gotovo se svake štikle kod obućara mogu skratiti za jedan do dva centimetra bez očiglednog narušavanja estetike cipela, a to može znatno olakšati hodanje i smanjiti pritisak na prednji dio stopala.

Bonus video: