Lazar Ilić predstavlja novi brend: Kolekciju radio sa sestrom

“Kolekcija je prije svega namijenjena širokoj narodnoj masi, jer je po cijenama veoma pristupačna"
115 pregleda 18 komentar(a)
Ažurirano: 30.01.2014. 17:00h

Mladi crnogorski dizajner Lazar Iliću pokrenuo je sa svojom sestrom Kristinom Ilić, modni brend Hunt, a njihova nova kolekcija premijerno će biti predstavljena u okviru manifestacije “Fashion Inside”, koja će se održati u tržnom centru Mall of Montenegro u subotu, 1. februara.

“Kolekcija je prije svega namijenjena širokoj narodnoj masi, jer je po cijenama veoma pristupačna i može je priuštiti svako sa prosječnom zaradom”, objasnio je Ilić, koji je sa Kristinom sličnu kolekciju predstavio krajem decembra.

“Što se tiče forme, ovoga puta se nismo ograničavali, već smo se trudili da obuhvatimo sve ono što je trenutno trend u svijetu. Kada su u pitanju boje, svi modeli su rađeni u crnoj, a materijali su koža, čipka, til, pamuk, elastin i sve ono što je trenutno popularno”, ispričao je mladi dizajner.

“Inspiracija je prvenstveno vezana za malu crnu haljinu, koju smo mi pretvorili u 12 fantastičnih dugih i kratkih haljina, sa i bez rukava ili bez leđa... Dakle, sve ono što je 'must have' za ovu sezonu kupci će moći da nađu u našem brendu”, dodaje on.

Na pitanje kako je došlo do pokretanja brenda sa sestrom, Ilić kaže da mu je ona uvijek pomagala.

“Od prvog dana je na modnoj sceni sa mnom, ali je sve radila iz prikrajka i prosto je došlo njenih pet minuta i smatram da i ona treba da pokaže svoj talenat. Pri tom naši senzibiliteti su veoma slični i nismo dolazili ni u kakav konflikt prilikom izrade ove kolekcije”, otkriva Ilić.

Mladi dizajner je potvrdio da će samostalno nastaviti da radi na modelima koji su ekstravagantniji i za posebne prilike, a sa Kristinom na komercijalnim modelima.

Kada su u pitanju planovi, Ilić je otkrio da će uskoro početi sa radom na novim kolekcijama.

“Na Montenegro Fashion Weeku sam dobio poziv od Svetlane Horvat da svoju novu kolekciju za proljeće - ljeto predstavim na srpskoj nedjelji mode. Pored toga planiram da uradim još jednu kolekciju, koju ću predstaviti u Crnoj Gori”, rekao je on.

Kada su u pitanju planovi, Ilić je otkrio da će uskoro početi sa radom na novim kolekcijama

Vodič kroz svijet mode

Modna manifestacija Fashion Inside, u saradnji sa modnom agencijom Model Scouting Office iz Beograda, biće organizovana u subotu, 1. februara u tržnom cenrtu Mall Of Montenegro.

Osmišljena je kao vodič kroz svijet modelinga, pa će publika imati priliku da tokom nje zaviri u dio mode koji se odvija iza kulisa, a koji uključuje kastinge, pripreme za modne revije, šminkanje, fotografisanje. Tako će se u podne održati kasting za nova lica, dok će svi prijavljeni u periodu od 14 do 15 sati moći da prisustvuju času manekenskog hoda, koji će voditi Jelena Mladenović.

U isto vrijeme profesionalne manekenke će se pripremati za reviju, čemu će prisustvovati i publika, dok se od 15 do 16 sati odvija fotografisanje, a zatim slijedi proba. Manifestacija se završava revijama crnogorskih dizajnera Lazara Ilića, Nade Koljenšić, Jelene Roganović - Đurić i Lide Marđonović, koji će od 19 sati u okviru revija predstaviti svoje kolekcije.

Galerija

Bonus video: