20 Do 25 mODELA

Milena Đurđić: Predstaviću svoju i emociju domovine

Nakon posjete berlinskoj nedjelji mode, dizajnerka priča šta će prikazati na toj manifestaciji
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.01.2014. 20:53h

Crnogorska dizajnerka Milena Đurđić, nedavno je prisustvala Fashion Weeku u Berlinu, na kojem će se, ako dobije potrebnu finansijsku podršku, i sama predstaviti u julu ove godine. Ona je sa čitaocima “Vijesti” podijelila utiske sa ove manifestacije i otkrila kako napreduju pripreme i za njeno učešće na jednoj od eminentnijih nedjelja mode.

“Pozvana sam na zimski Fashion Week u Berlinu, kako ispratila neke od najinteresantnijih revija i sastala se sa organizatorima u vezi pitanja koja se tiču mog učešća i prezentacije kolekcije na ljetnjoj nedjelji mode”, objasnila je kreatorka, a zatim opisala utiske sa kojima se vratila.

”Metaforički rečeno, dešavala se prava modna muzika. Odličan scenario, aranžman, tekst, ritam, boja, slika… Sve je na vrhunskom, profesionalnom, nivou. Ovo su događaji koji osvježavaju, podstiču, motivišu”, priča Đurđić.

Ona dodaje da ju je na manifestaciji održanoj od 14. do 17. januara posebno fascinirala publika.

“Pored ogromnog broja poštovaoca i onih koji prete modnu umjetnost, među posjetiocima su i hiljade dizajnera, mnoštvo poslovnog svijeta iz oblasti modne industrije, novinari, TV kuće iz Evrope i čitavog svijeta. Primjetno je da u prvim redovima sjede nenametljive dame i gospoda sa isključivo jednim ciljem - vidjeti radove dizajnera i odrediti se (nekada i poslovno) prema njima”, istakla je crnogorska dizajnerka.

Đurđić dodaje da se kolekcije nakon revija izlažu na sajmu “Premium”, koji se održava u isto vrijeme kada i nedjelja mode, ali na drugom kraju grada, gdje kako kaže dolazi poslovni svijet iz modne industrije, što je veoma bitno za uspostavljanje kontakata, saradnji, ugovori i transfera.

Ne skrivajući oduševljenje, Đurđić zaključuje da je Berlin jedna od najjačih svjetskih modnih destinacija, a zatim otkriva kakav utisak želi da ostavi na publiku u njemačkoj prijestonici.

“Kao i dosadašnjim, i ovom kolekcijom želim da dam svoj originalan pristup modnoj umjetnosti, koji ima prepoznatljivu, duboku emociju, koju iskazujem kroz nove linije, forme, igre, obrise i novu priču. Namjera je da prenesem ne samo svoju već i emociju Crne Gore”, objašnjava kreatorka.

“Takođe, ono što je i njima bilo interesantno, jesu transformacija i forme koje su postale prepoznatljiva karakteristike moga rada. Cilj mi je, što je i prirodno svakom stvaraocu, da zadovoljim visoke standarde i ukuse probrane i kvalifikovane publike”, pojasnila je ona.

Kada je u pitanju rad na toj kolekciji, Đurđić kaže da neće robovati onome što je u svijetu “in”, već će trendove pratiti koliko je to nužno - potrudiće se da isprati aktuelne boje, a formama će se igrati koliko joj tema bude dozvoljavala.

Ona je otkrila i to da za Berlin priprema i mušku i žensku kolekciju, te da će kreirati od 20 do 25 modela.

“Počela sam skicama, a upravo narednih dana ću se 'osamiti', putujem na sajam trendova za narednu sezonu, biraću materijale i iskoristiću malo duži boravak u Rimu da se u potpunosti posvetim kolekciji. Ukoliko i posljednji i najvažniji uslov za učešće na BFW bude ispunjen, a to su finansije, sa nestrpljenjem i velikom voljom i energijom, čekam jul 2014. godine”, ispričala je Đurđić.

Galerija

Preporučujemo za Vas