Crnogorski dizajneri se iz Rusije vratili sa nagradama

Ilić i Roganović – Đurić su, pored ostalog, dobili nagrade kozmetičkih kompanija “Estel” i “Rocks”, kao i fabrike kožne galanterije “Eko”
8 komentar(a)
Lazar Ilić, Foto: Privatna arhiva
Lazar Ilić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 10.10.2013. 19:57h

Crnogorski dizajneri Lazar Ilić i Jelena Roganović – Đurić, vratili su se sa nagradama sa Evropskog takmičenja mladih dizajnera “Ruski siluet” koje je održano u Moskvi, a na kojem su predstavljali Balkan. Oni su predstavljanje kolekcije dobili kao nagradu za prvo mjesto na takmičenju Stil Afrodita, koje se ljetos održalo u Budvi.

“Svi utisci su veoma pozitivni. Generalno sam veoma zadovoljan organizacijom i ljudima koje sam upoznao”, kazao je Ilić, dodajući da je konkurencija, koju je činilo 86 dizajnera bila veoma jaka.

“Čak sam bio malo i obeshrabren zato što su oni bili malo avangardniji od mene. Obratio sam pažnju i detaljno gledao svaki model i kolekciju. Oni kreiraju obuću, što mi ne radimo, a stavljaju akcenat i na aksesoar, što opet ja nisam, ali eto ipak smo ja i Jelena ušli u 30 najboljih dizajnera”, istakao je on.

Pored toga, Ilić i Roganović – Đurić su dobili nagrade kozmetičkih kompanija “Estel” i “Rocks”, kao i fabrike kožne galanterije “Eko”.

“Osim prva tri mjesta, ostale nagrade su od sponzora koji su podržali taj veliki projekat. Smatram da je to, kao i ulazak u 30 najboljih itekako veliki uspjeh”, objasnio je mladi kreator.

Osim nagrada, oni su sa još dva dizajnera dali izjave za Fashion TV, a dobili su priliku da svoje modele prodaju u glavnom gradu Rusije.

“U zgradi koja se nalazi u centru Moskve, nalaze se dva show rooma u kojima se nalaze modeli, kako oni žargonski kažu andergraund dizajnera. U jednom od njih će biti izloženo mojih šest komada odjeće, a ugovor ću elektronskim putem potpisati tokom dana, jer nisam ostao dovoljno dugo”, pohvalio se Ilić.

On će ukoliko bude zadovoljan prodajom svojih kreacija, na svaka dva mjeseca slati dopune, koje će prodajnom prostoru zamijeniti prodate modele.

Na reviji u Moskvi, Ilić je predstavio pet modela, dva muška i tri ženska.

Bonus video: