Modni kutak: Kreativni direktor Iv Sen Lorana Hedi Sliman

Još jedan šok za modni svijet: za zaštitno lice nove kolekcije Sliman je angažovao kontroverznog Marilyn Mansona
0 komentar(a)
Hedi Sliman, Foto: Bp.blogspot.com
Hedi Sliman, Foto: Bp.blogspot.com
Ažurirano: 09.04.2013. 14:46h

Od kada je postavljen za novog kreativnog direktora Yves Saint Laurent, Hedi Sliman ne prestaje da šokira javnost. Od samog početka uvodi radikalne promjene u sve sfere ove čuvene francuske modne kuće. Promjena imena iz Yves Saint Laurent u Saint Laurent Paris izazvala je buru reakcija. Neki su bili uz njega, komentarišući ovaj potez kao logičan, dok su ga drugi osuđivali. Ipak, u modnoj istoriji poznato je da su i druge velike modne kuće mijenjale imena, kao recimo Coco Chanel u Chanel ili Christian Dior u Dior.

Hedi se nije obazirao na komentare, ali je zato dobro zapamtio negativne kritike modne kritičarke Cathy Horyn na račun njegovog rada. Toliko da joj je zabranio ulaz na njegovu reviju.

Ovaj potez izazvao je veliki skandal koji je odjeknuo u medijima. Ipak Cathy to nije spriječilo da na osnovu slika i snimaka njegove kolekcije opet negativno komentariše nove modele. Tu je još i tihi rat između njega i kreativnog direktora Diora Raf Simonsa.

U isto vrijeme su došli na vodeća mjesta čuvenih modnih kuća i uvijek se pravi poređenje između njihovih kolekcija. Ipak, nekako su svi više naklonjeni Simonsu.

Još jedan šok za modni svijet: za zaštitno lice nove kolekcije Sliman je angažovao kontroverznog Marilyn Mansona.

“Dijete zla i tame”, kako zovu ovog muzičara, uskoro ćemo moći da vidimo u svim modnim novinama u ulozi modela.

Namjerno ili samo slijedeći svoje ideje, Hedi uporno skreće pažnju na sebe i ostaje u žiži medijske pažnje. Sa nestrpljenjem čekamo njegovu novu kolekciju i sljedeće, uvijek interesantne, poteze.

Autorka je modna dizajnerka

Bonus video: