Vera Vang u Kini naplaćuje probanje vjenčanica

PR služba kreatorke kratko je saopštila da se radi o "mjeri zaštite" protiv onih koji bi sve da pipnu i vide
67 pregleda 1 komentar(a)
Vera Vang, butik, Foto: Facebook
Vera Vang, butik, Foto: Facebook
Ažurirano: 22.03.2013. 12:37h

Aklo želite vjenčanicu Vere Vang, papreno će vas koštati. Još više ako je kupujete u Kini.

Čuvena kreatorka nedavno je otvorila radnju u Šangaju i kineske nevjeste su pohitale po njene ekskluzivne modele. Dočekalo ih je neprijatno iznenađenje - svaka mlada plaća 375 eura "nepovratne naknade" za konsultaciju, odnosno probanje vjenčanice u dužini od 90 minuta.

Iako mušterijama to izgleda ne smeta jer je jedina Verina radnja u Kini preplavljena narudžbinama, tamošnji mediji optužili su kreatorku za rasizam. Oni navode da nevjeste u drugim zemljama kada dođu na besplatnu konsultaciju u radnju, dobiju i besplatnu čašu šampanjca.

"Neshvatljivo je da bi Vangova, čiji su roditelji rođeni upravo u Šangaju, ovako ponizila kineske djevojke koje žele da zablistaju tokom najvažnijeg dana u svom životu", piše kineska štampa.

PR služba kreatorke kratko je saopštila da se radi o "mjeri zaštite" protiv onih koji bi sve da pipnu i vide, a ne bi ništa kupili.

Vera Vang (63) je 16 godina radila u američkom "Vogu" kao modna urednica. Kada su, umjesto njoj, posao glavne urednice ponudili Ani Vintur 1988, napustila je časopis i otišla da radi kod kreatora Ralfa Lorena. Dvije godine kasnije, 1990, otvorila je svoju radnju sa vjenčanicama. Sada je omiljena dizajnerka vjenčanica za poznate. Njene modele do oltara su prošetale Maraja Keri, Viktorija Bekam, Kim Kardašijan, Kejt Hadson, Ivanka Tramp, Čelzi Klinton... Najjeftinija vjenčanica Vere Vang košta oko 3.000 dolara.

Bonus video: