Modni kutak: Za kvalitet ne žalite novac

Kada idete u šoping morate imati jasnu sliku šta vam treba, šta vam stoji i za šta “vrijedi” izdvojiti novac.
2 komentar(a)
Ažurirano: 16.10.2012. 16:10h

Kafa sa drugaricama... ženske priče, moda i diskusija na temu da li je bolje, tj. pametnije, za 200 eura kupiti jednu stvar ili napuniti ormar.

Svima nam se više puta desilo da odemo u šoping i zadovoljno se vratimo kući. Kupili smo nešto što je lijepo, ali i jeftino. Ali se ta ista stvar poslije par nošenja promijeni.

Pa onda moramo da kupujemo opet. I tako ukrug! Postavlja se pitanje da li nas to onda stvarno jeftino košta.

Ne! To je ono “veća dara nego mjera”. S druge strane, ne treba ni pretjerivati i kupovati samo ono što je skupo. Jer, onda postoji opasnost da postanemo snobovi, što i nije baš lijep epitet.

Pravi modni sladokusci uvijek kombinuju! Ali znaju šta kupuju!

Evo nekoliko savjeta...

Kada idete u šoping morate imati jasnu sliku šta vam treba, šta vam stoji i za šta “vrijedi” izdvojiti novac.

Recimo, za dobar kaput, kožne cipele, torbu ili jaknu, odvojite određenu sumu. To su komadi koje ćete, sa pravilnim održavanjem, moći da nosite i narednih godina.

Ali, birajte klasične modele i boje, jer one ne izlaze iz mode (crna, siva, bež i braon) i lako ćete ih kombinovati. Zahvaljujući ovoj zakonitosti, ja danas sa ponosom nosim mamin kaput!

Stvari koje su trendi i popularne, kupujte u radnjama sa pristupačnim cijenama. Obično je riječ o komadima koji su upadljivi, koje ne možete često da nosite ni u toku jedne sezone, jer skreću pažnju.

Pored toga, sasvim sigurno će sljedeće godine biti “pase”, kao recimo bodljice i nitne koje su trenutno zastupljene u svim mogućim radnjama na našem, ali i svjetskom tržištu.

Majice, teksas, džempere, košulje, takođe, kupujte u takvim radnjama. Za to nema potrebe da dajete veliki novac, jer postoji dobar izbor ovih stvari koje su urađene po svjetskim trendovima u našim buticima.

Bitno je jedino da gledate sastav. Birajte prirodne materijale! Prijatnije ćete se osjećati, a i kvalitetniji su.

Dakle engleska poslovica “Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari” je tačna kada su ključni komadi garderobe u pitanju.

Za sve ostalo opustite se i uživajte u povoljnim cijenama.

Na kraju... za novac koji ste uštedjeli, možete negdje otputovati. A to ne zvuči loše, zar ne?!

Bonus video: