Milena Đurđić: Muška moda je zapostavljena u regionu

Crnogorska dizajnerka je za “Vijesti” otkrila da je u planu i njeno poslovno usavršavanje, a moguće je da će raditi i van Crne Gore
0 komentar(a)
Milena Đurđić, Foto: Privatna arhiva
Milena Đurđić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 07.09.2012. 15:39h

Crnogorska dizajnerka Milena Đurđić, pored rada na novoj kolekciji, angažovana je i u pozorišnim predstavama, a kao kostimograf radi i na televiziji.

Ona je za “Vijesti” otkrila da je u planu i njeno poslovno usavršavanje, a moguće je da će raditi i van Crne Gore.

"Moji planovi vezani su za stručno usavršavanje na prestižnom fakultetu za modni dizajn u Italiji, za šta odranije imam ponudu, ali nažalost, još uvijek nisu ispunjeni uslovi za ostvarivanje ove ideje", ispričala je Đurđić.

"Postoji i mogućnost radnog angažmana upravo u Italiji, čime bih u najvećoj mjeri obezbijedila pomenute uslove za poslijediplomsko usavršavanje, ali sve je to u fazi dogovaranja", dodala je dizajnerka čija je glavna namjera da predstavi svoj rad u inostranstvu.

Đurđić je početkom avgusta predstavila svoja dva modela u marini Porto Montenegro u okviru večeri crnogorskih dizajnera, a trenutno radi na novoj kolekciji.

"Na novoj kolekciji radim već nekoliko mjeseci. Razrada ideje i skice su dovedene skoro do kraja, mada svakodnevno nešto mijenjam i dodajem. Sada radim na odabiru materijala, nakon čega preostaje rad u radionici, odnosno izrada", objašnjava Milena Đurđić.

Ona otkriva da će ovoga puta predstaviti i nekoliko muških modela, jer je po njenom mišljenju muška moda zapostavljena u Crnoj Gori, ali i regionu.

Pored rada na kolekciji, Milena je uz još nekoliko crnogorskih dizajnera, bila zauzeta i oblačenjem učesnika emisije “Let ka zvijezdama”.

"To je bio lijep projekat u kome sam bila stilista mladim muzičkim talentima, od kojih većina počinje ozbiljnije da se bavi muzikom. Bilo je interesantno sarađivati sa tim mladim osobama, različitog senzibiliteta, temperamenta i karaktera", priča dizajnerka koja je radila i na pozorišnoj predstavi “Ribarske svađe” u režiji Ane Vukotić.

"Bila sam saradnik – asistent za kostimografiju Leu Kulašu, jednom od najboljih evropskih kostimografa. Mislim da je privilegija biti angažovan u ovako vrijednom i značajnom projektu, a meni svakako predstavlja izuzetno korisno iskustvo", objasnila je ona.

Đurđić ističe da je uz posao dizajnera pisala kolumne za blogove i magazine, ali je imala priliku da održi i nekoliko predavanja.

"Jedno od takvih predavanja nedavo se održalo u TC 'Kamelija' u Kotoru, i to u okviru radionice za djecu. Bio je to čas o modi u kojem sam iskreno uživala, jer je to bilo prvo predavanje takvog tipa za djecu", kazala je ona.

Bonus video: