Mislite li da su se i one trebale naći među 15 najljepših Crnogorki?

Đučić za “Vijesti” kaže da je nezadovoljna članovima žirija, načinom na koji su joj uzeli mjeru i objašnjenjima zašto nije prošla dalje
133 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.08.2011. 19:32h

Tamara Đučić iz Kotora i Jasna Penić iz Bara, učesnice finalnog kastinga za izbor za Mis Crne Gore, nezadovoljne što se nisu našle među 15 odabranih, obratile su se javnosti u namjeri da ukažu na, kako su rekle, neregularnosti.

Đučić za “Vijesti” kaže da je nezadovoljna članovima žirija, načinom na koji su joj uzeli mjeru i objašnjenjima zašto nije prošla dalje.

“Bilo je niz nepravilnosti, počevši od toga da su nas mjerili uza zid bez metra. Rekli su mi da imam 170, a to nije tačno jer sam visoka 175 centimetara. Reagovala sam, ali su me članovi žirija gledali blijedo u smislu šta ja to pričam. Sljedeća djevojka koju su mjerili po tom principu bila je visoka 171, a ona tvrdi da ima 180. Takođe došlo je do nepravilnosti u mjerenju kukova, grudi... Jedna misica je namigivala drugoj koje mjere da piše i već ne znam šta je sve je radila”, kaže Đučićeva, ne želeći da otkrije o kojim se misicama radi.

Jasna Penić

Tamara: Namješteno je bilo i prije 5 godina

Tamara, vlasnica titule Mis auto-moto sporta, koja je ušla u top 10 izbora Beauty of the world”, dodaje da ovo nije prvi put da agencija SENS, koja organizuje izbor za Mis Crne Gore, ima propusta, pa se prisjetila i one godine kada je tražila raskid ugovora zbog neregularnosti glasanja.

“Kada sam učestvovala prije pet godina na izboru za Mis Crne Gore on je bio namješten, što sam saznala nakon što je održan. Tada sam zvala agenciju Miss Yu i rekla da hoću da raskinem ugovor sa njima, na šta su oni rekli da je to nemoguće, jer ću prvo morati da platim smještaj i druge troškove. Rekla sam nema problema, ali da ću onda ja novinarima da kažem istinu o izboru koji je namješten. Uglavnom, iz agencije su me upozorili da će me tužiti ako to uradim. Međutim, poslije 15 minuta mi je na fax stigao raskid ugovora”, otkriva Đučićeva.

Rekla sam nema problema, ali da ću onda ja novinarima da kažem istinu o izboru koji je namješten. Uglavnom, iz agencije su me upozorili da će me tužiti ako to uradim.

“Članovi žirija su bile djevojke koje su ranije predstavljale Crnu Goru na nekom od izbora za mis, frizeri, fotografi, članovi porodica djevojaka koje su došle na sam kasting. Bila sam šokirana. Od 30 djevojaka, nijesam ušla ni u 20. Pitala sam zamjenicu Vesne Jugović o čemu se radi. Kako to da nijesam prošla, na svjetskom izboru sam se plasirala u top 10, a u Crnoj Gori na običnom kastingu ne mogu među 15? Na to mi je samo rekla da sam od nje dobila bod”, revoltirana je ona.

Plava si moraš da se prefarbaš

I njena koleginica Jasna Penić, razočarana je načinom glasanja, pa oštro ocjenjuje da se radi o namještaljci.

“Hoću da budem samo plavuša. Neću da se zbog izbora za mis Crne Gore farbam u drugu boju”.

“Djevojka iz žirija mi je rekla: 'Imaš super mjere, ali izvini plava si, moraš da se prefarbaš'. To me je dodatno dotuklo”, ističe ona.

Na pitanje da li je prirodna plavuša odgovara da nije, a zatim objašnjava i zašto se ne bi prefarbala u neku drugu boju:

“Hoću da budem samo plavuša. Neću da se zbog izbora za mis Crne Gore farbam u drugu boju”.

Optužbe koje su iznijele ove dvije djevojke, Milanka Đorđević iz agencije SENS nije željela da komentariše rekavši:

“Izjave na takve gluposti ne želim da dajem. Ko gubi ima pravo da se ljuti”, kazala je dodajući da je kasting bio potpuno regularan i da umjesto na one koje se žale treba obratiti pažnju na djevojke koje su ušle u uži izbor.

Kao dokaz regularnosti kastinga, ponudila je Vijestima kontakte svih 12 članova žirija.

Šta fali mojoj kosi?

“Ni od frizera nisam dobila glas. Pitala sam šta fali mojoj kosi da ne dobijem ni bod, kad kod frizera nemam problema. Zamjenica Vesne Jugović mi je pokazala glasove i rekla nemoj da ovo zloupotrijebiš. Vidjela sam da nije ni fotograf glasao za mene. Možda nijesam simpatična, ali sam kao model radila toliko reklama, spotova, slika da je nelogično da ne dobijem bodove”, pita se Đučićeva.

"Možda nijesam simpatična, ali sam kao model radila toliko reklama, spotova, slika da je nelogično da ne dobijem bodove”, pita se Đučićeva.

Da o neregularnosti nema ni govora, za Vijesti je kazao i Đorđe Živaljević, jedan od članova žirija, a inače oficijelni fotograf izbora za mis Crne Gore. On dodaje i da je bilo teško bilo odabrati finalistknje.

“Bilo je puno lijepih djevojaka. Međutim, poslije razgovora sa njima, mjerenja, i sveobuhvatnog utiska, jasno mi je bilo ko zaslužuje da bude u prvih 15. Zaista mi je žao što te dvije cure nijesu prošle kasting, jer vidim da im to puno znači, međutim konkurentkinje su, ovog puta bolje zadovoljile tražene kriterijume, prije svega mislim na prirodan izgled”, kaže Živaljević.

Galerija

Bonus video: