Novi skandal u svijetu mode: Djevojčice reklamiraju brushaltere i gaćice

Ovakav kontroverzan ulazak na svjetsko tržište modni kritičari su okarakterisali kao seksualizaciju dece.
349 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.08.2011. 11:37h

Našminkane djevojčice, dotjerane poput dive Brižit Bardo, koje u donjem vešu poziraju poput odraslih žena, a iza čega stoji francuska modna kuća Jours Apres Lunes i njihova modna linija namijenjena za djevojčice od četiri do 12 godina, izazvala je more burnih kontroverzi širom svijeta.

Kosa djevojčica je natapirana, napadno su našminkane, zavaljene na jastuku, okićene niskama bisera i tako “opremljene” reklamiraju – brushaltere i gaćice.

Glavna je zamjerka što je francuska modna kuća za promovisanje modne linije napravila fotografije koje prelaze svaku granicu kada je riječ o tom uzrastu.

Iz Fashionista, koji su prvi objavili priču o tome, ističu kako je dovoljno zabrinjavajuće i to što se uopšte pokreće linija donjeg veša za djecu koja ne bi smjela da se opterećuju time.

Svi svjetski mediji koji su objavili vijest slažu se u tome da su fotografije na kojima djevojčice poziraju u brushalterima i gaćicama previše, pa čak i kao ilustracija priče.

Dizajnerka koja potpisuje liniju Jours Apres Lunes, Sofi Moren je rekla kako je njen cilj da se trend modne industrije donjeg veša za odrasle prebaci u liniju donjeg veša za djevojčice.

Ona je izjavila kako je “veoma iznenađena reakcijom javnosti”, te da “ne razumije u čemu je problem”, piše Dejli mejl.

Tako, po pisanju svjetksih medija, stilisti koji stoje iza kampanje iskoristili su publicitet koji je izazvala nedavna naslovnica Voug-a koju, na užas mnogih, krasi desetogodišnja Tajlin Blondu.

Ovakav kontroverzan ulazak na svjetsko tržište modni kritičari su okarakterisali kao seksualizaciju dece.

Inače, ta modna kuća ima liniju za bebe, tinejdžere i žene.

Galerija

Bonus video: