Greške u oblačenju koje dodaju kilograme i godine

Pogrešan izbor odjeće je modna greška zbog koje možete da izgledate starije i do 10 godina. Saznajte koje modne greške ne bi trebalo da napravite.
404 pregleda 0 komentar(a)
moda, Foto: Www.i.ehow.com
moda, Foto: Www.i.ehow.com
Ažurirano: 05.04.2011. 11:22h

Suknja koja vam je velika a ide uz tijelo

Vidjeli ste suknju koja vam se veoma dopala, i, iako vam je velika, niste mogli da odolite, pa ste je kupili. Uski kroj suknje do koljena može da izgleda vrlo poslovno, ali i izuzetno seksi. Ali, takva suknja mora da vam stoji savršeno, u suprotnom imaće potpuno suprotan efekat.

Ako vam se desi da kupite preveliku suknju, bolje je da je ne nosite, već pođite do krojača i neka je prepravi i prilagodi vašem tijelu. Isto tako, suknja ne bi smjela da prelazi preko koljena.

Cipele i tašna u istoj boji

Pravilo koje se slijepo poštovalo, ali skoro da više nije in. Isto važi i za ruž čiju boju treba uskladiti s lakom za nokte ili recimo gaćice u boji kože. Sve to, međutim, čini da možete izgledati starije.

Sada je pravilo da se ne pridržavate strogo pravila i propisa, već da se poigrate: moda danas predtsvlja spoj nespojivog, dozvoljava igre i eksperimente s bojama, stilovima...

Kompleti

Takođe, jedan od prevaziđenih modnih pravila: sve što se sastoji iz dva dijela, danas jedino otkriva nesigurnost i modni neukus.

Poigrajte se s uzorcima i iskombinujte majicu s printom i jednobojni sako, blejzer, mantil ili osmislite neku svoju drugu mladalačku poslovno-elegantnu kombinaciju.

Cipele s debelom petom

Debele i glomazne potpetice, ako ih uopšte imate u svom cipelaru, mogu da izgledaju vrlo nezgrapno. Ako ih nosite zbog udobnosti, vrijeme je za promjene: postoje mnogi modeli štikli koje su i udobne i elegantne.

Mala uska peta, sandale, popularne platforme su moderne, a mogu da izgledaju odlično.

Odaberite model koji vam najviše odgovara i za isti novac izgledajte moderno.

Velike muške košulje

Široki, muški krojevi košulja ispod kojih skrivate svoje tijelo izgledaju vrlo šlampavo i neukusno. Ako vam je cilj da prikrijete nedostake, onda izaberite žensku, blago strukiranu košulju i sako dužeg kroja: pokriće kritične dijelove i naglasiti ono što treba.

Inčae, sva odjeća bi trebalo da vam pristaje, znači, ni prevelika, ni pretijesna. Upravo vas nošenje “ vrećaste” odjeće čini debljima nego što to zapravo jeste.

A, ako želite da izgledate mršavije i mlađe, evo još nekoliko trikova.

Možete da se odlučite za samo jednu boju: izgledaćete elegantnije, a mnoštvom boja nećete “iscjepkati” tijelo tako da ono izgleda još krupnije.

Obavezni su modni dodaci jer odvlače pažnju od samog tijela.

Pantalone i suknje bi trebalo da budu nižeg struka i bez nabora. Ne birajte previše uske pantalone, ni farmerice - izgledaćete nabijeno. Birajte elegantne krojeve ravnih ili širih nogavica.

Bonus video: