Kolinda medije optužila za seksizam: Dosta joj je komentara o izgledu

Pored stajlinga, u fokusu javnosti stalno je i njena linija. "Kolinda ne prestaje da se topi", "Kolinda drastično smršala: Svi se pitaju šta se dešava sa hrvatskom predsjednicom" - neki su od naslova koji ovih dana pune internet stranice u regionu
5324 pregleda 0 komentar(a)
Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, Foto: Instagram
Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, Foto: Instagram
Ažurirano: 29.03.2019. 17:26h

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović od početka svog mandata puno ulaže u svoj izgled. Bilo da je u pitanju frizura, šminka ili odjeća,ona ni u jednom trenutku ne prolazi nezapaženo. Još 2016. na Skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku Grabar-Kitarović nosila je čipkastu haljinu s okovratnikom, koja je bila ne baš uobičajen izbor garderobe kada su u pitanju ovakva događanja. I prilikom dočeka tenisera prošle godine, nakon "Dejvis kupa", osvanula je u vrlo uskoj, jarko crvenoj haljini u kojoj je njena vitka linija još više došla do izražaja.

Pored stajlinga, u fokusu javnosti stalno je i njena linija. "Kolinda ne prestaje da se topi, pantalone sada spadaju sa nje", "Kolinda drastično smršala: svi se pitaju šta se dešava sa hrvatskom predsjednicom", "Hrvatska predsjednica se potpuno transformisala", neki su od naslova koji ovih dana pune internet stranice u regionu. Dio medija razmatrao je i da li se hrvatska predsjednica podvrgla plastičnim operacijama.

Čini se da je hrvatskoj predsjednici počelo da smeta to što mediji i javnost komentarišu njen izgled, pa ih je u intervjuu za "Novi list" optužila za seksizam.

“Voljela bih da dio medija prestane da trivijalizuje konkretan državnički rad kroz prizmu odijevanja, frizure, dijeta i sličnih nevažnih tema koje ne namećem ja”, kazala je hrvatska predsjednica koja smatra da je to što se događa “gotovo nepodnošljiv seksizam” jer, kako kaže, bez obzira na to kako izgledala i koliko kilograma imala, njezin izgled je glavna tema njen izgled je glavna tema, pa se "u potpunosti minorizuje i ignoriše sadržaj, kao i rezultati onoga što je uradila.

Hrvatska predsednica je zaključila da nijedan njen prethodnik, za razliku od nje, nije dobio toliki medijski prostor zbog svog novog odijela, cipela i slično.

Bonus video: