PRAVILA POSTOJE

Za muškarce: Kako odabrati savršenu majicu?

Majica treba da prirodno stoji na tijelu bez prevelikog istezanja
2279 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
09.07.2019. 19:10h

Na prvi pogled izgleda jednostavno odabrati majicu, međutim, nije loše imati u vidu neka osnovna pravila. 

Majica sa okruglim izrezom

Ovo je najpopularniji model kratke majice i potiče još iz XIX vijeka. Uvijek ljepše izgleda kada se majica nosi u odgovarajućem broju, odnosno da nije premala ili prevelika. U proteklih nekoliko sezona na velika vrata se vratila i majica na V izrez. Postala je vrlo popularna među muškom populacijom ali se prije svega preporučuje muškarcima koji su u formi.

Uske majice

Nastao u osnovi kao potkošulja koju su nosili lučki radnici 1920-ih godina, ovaj trenutno najpopularniji model majice prešao je dug put od svojih skromnih početaka do modnih pista današnjice. Iako najnoviji trendovi favorizuju velike i široke modele majica, mnogo sigurnija i udobnija opcija su skladne fit majice.

Fit majica pre svega treba da naglasi vaš torzo i da prikrije moguće nedostatke, posebno u dijelu stomaka.Potrebno je napraviti odgovarajući balans između fit izgleda i preuske majice. Majice ne treba da budu preglomazne, ali ni preuske jer će to imati negativan uticaj na vaš izgled, pogotovo ukoliko imate višak kilograma, piše Men's Health. 

U suštini, majica bi trebala da prirodno stoji na tijelu bez prevelikog istezanja. Dužina vaše majice ne bi trebalo da bude veča od nivoa kukova, ali ni kraća. Rukavi majice bi trebali da dosežu do polovine mišića ruke - ne iznad ili ispod. Ramena majice treba da se završavaju na tački gdje se spajaju ramena i ruka.

Materijali

Od velikog značaja za izgled i udobnost majice je i izbor materijala. Najbolje majice se prave od pamuka, naročito od egipatskog. Majice od 100 procentnog pamuka traju mnogo duže od majica bilo kog drugog materijala. Kombinacije poliestera i sintetike omogućavaju disanje kože tokom fizičkih aktivnosti ali i brzo promijene oblik. Bez obzira koji materijal majice birate najvažnija stvar je udobnost.

Boje

Izborom odgovarajuće boje postići ćete mogućnost boljeg kombinovanja sa drugim komadima odeće. Svaki muškarac treba da ima po jednu majicu u bijeloj, sivoj i crnoj boji.

Klasična bijela majica, koju su proslavili Džejms Din i Marlon Brando, predstavlja odjevni komad koji bi trebalo da ima svaki muškarac, pošto se lako kombinuje i uklapa se uz svaki ten. Siva je takođe boja koja nikada neće izaći iz mode i daje poznati elegantni casual stil, a uz pomoć crne boje možete da postignete različite efekte, u zavisnosti od toga sa čim je kombinujete.