TREND

Ponovo se nosi somot: Pravi jesenji materijal

Ove sezone somot nije novost - njegov povratak najavljen je još prošlih sezona i pokazalo se da nije riječ o prolaznom trendu jer se zadržao na sceni i rado je nošen
9010 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram
Ilustracija, Foto: Instagram

Dugo je bio ostavljen u modnoj prošlosti, tamo u 70-im godinama prošlog vijeka kada je bio poželjan materijal od kojeg su se pravile jakne, sakoi, pantalone... Od prošle jeseni somot se polako vraća u šik i obnovljenom izdanju, a rado se nosi i ove sezone u raznim varijacijama.

Pantalone, suknje, jakne... Komadi od somota vratili su se u velikom stilu i dolaze u svim varijantama za jesen i zimu. Ovaj pravi jesenji materijal će nas grijati narednih mjeseci, a ujedno će izgledati šik jer je u kolekcijama modnih brendova dobio moderno lice, piše Gloria.

odjeća
Ilustracija(Foto: Instagram)

Godinama je bio zaboravljen kao materijal koji ne može izgledatidobro, no pogled na komade koji se nalaze na policama trgovina govori suprotno. Somotski komadi dolaze u klasičnim smeđim bojama, stvorenima za ovo vrijeme, a jednako primamljive su i pastelne nijanse poput ružičaste, plave ili isprano zelene boje. Ove sezone somot nije novost - njegov povratak najavljen je još prošlih sezona i pokazalo se da nije riječ o prolaznom trendu jer se zadržao na sceni i rado je nošen.

odjeća
Ilustracija(Foto: Instagram)

U kolekcijama za jesen/zimu 2019. godine predstavile su ga luksuzne kuće, poput Riani brenda koji je na pistu donio somot sa debelim prugama. Nasuprot takvom, u modi je i sitniji somot koji može  izgledati poput bogatog baršuna.

odjeća
Ilustracija(Foto: Pinterest)