MODA IZ MODNIH ARHIVA

Prodaju se kao ludi: Trendovi iz sedamdesetih i osamdesetih

Djevojke nose marame i ešarpe na razne kreativne načine, u tzv "babuška" stilu, oko vrata, čak i kao topove

4552 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Kao što znamo, modni trendovi imaju tendenciju da se ponavljaju, pa ne bi trebalo da nas začudi što se nekad nazad u modu vrate trendovi iz prošlih decenija. Dizajneri se uvijek vraćaju modnim arhivama da bi obnovili stare modne trendove za nove sezone. Tokom prošlih godina izdvojeno je mnogo trendova iz sedamdesetih i osamdesetih koji su pažljivo prenešeni u moderna vremena.

foto: Pinterest

Divna stvar kod stare odjeće je to što ako je dovoljno dugo zadržite, u nekom trenutku će ponovo ući u modu.

Iz sedamdesetih...

Marame: Prema podacima iz modnih magazina, potraga za maramama se povećala za čak 162%, iako im cijene rastu. Djevojke nose marame i ešarpe na razne kreativne načine, u tzv "babuška" stilu, oko vrata, čak i kao topove.

foto: Pinterest

Čizme do koljena: Ova vrsta čizama je dominirala modnom scenom tokom prošle jeseni i zime. Njihova popularnos potvrđena je činjenicom da se iz godine u godinu prodaju po 88% više.

foto: Pinterest

Odjeća sa kariranim dezenom: U svakom trenutku je neka vrsta kockastih dezena u modi, a trenutno je to ona u tartan u stilu iz sedamdesetih koji se može vidjeti na svemu, od suknji do širokih panatalona.

foto: Pinterest

Iz osamdesetih...

Puf-rukavi: Ovo je trend iz osamdesetih koji je divno nositi i skoro uvijek je u modi. Tokom prošle godine, potraga za odjećom sa ovakvim rukavima je porasla za 338%, piše whowhatwear.co.uk.

foto: Pinterest

Metalik: Iako nije bio tako omiljen kao ostali trendovi iz osamdesetih, još uvijek je veoma moderan. Popularnost metalik odjeće je ove godine skočila za 80%, a kad se pogledaju nove torbe i haljine za žurke od brenda Attico i Paco Rabanna, nije teško zaključiti zašto.

foto: Pinterest