Prorijeđena kosa: Trikovi pomoću kojih izgleda da je ima više

U redu, počeli ste da ćelavite. Nije lako suočiti se sa time – ali kada se već nalazite u toj situaciji, možete učiniti sve što je do vas da i dalje izgledate dobro

7275 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Opadanje kose i ćelavost noćna su mora svakog muškarca, ali biologija odradi svoje, nekom prije, nekom kasnije. Da je posebno nezgodno ako je vaša frizura dugo bila inspiracija mnogima, a onda je počela da se proređuje, potvrđuje primjer Dejvida Bekama. On je tokom fudbalske karijere nosio čuvenu «bekamovku», potom nosio različite frizure, ali je sada vež jasno da polako ostaje bez svog zaštitnog znaka. Govorilo se da je prije dvije godine išao na presađivanje kose, neki stručnjaci su tvrdili da je samo farbao kou u tamniju boju što ju je naizgled činilo gušćom, a nedavno se, tokom karantina, pokazao obrijanu glavu.

U redu, počeli ste da ćelavite. Nije lako suočiti se sa time – ali kada se već nalazite u toj situaciji, možete učiniti sve što je do vas da i dalje izgledate dobro. Evo nekoliko predloga za muške frizure koje će odvući pažnju od gubitka kose i osvježiti vaš izgled.

  1. Ošišajte se mašinicom
    foto: Pinterest

Alternativa koja vam ostavlja više kose na glavi je šišanje na kratko mašinom. Ovaj izgled tipično budi asocijacije na vojnu službu, lak je za održavanje i može izgledati sjajno. Uz to, ovakva frizura će učiniti to da crte vašeg lica postanu jasnije definisane, odvlačeći pažnju sa vaše kose na predio vaših obrva.

  1. Začešljajte kosu na jednu stranu
    foto: Pinterest

Ovdje ne govorimo o princu Čarlsu, ili, ne daj Bože, Donaldu Trampu. Kosa sa razdjeljkom popularan je izgled za muškarce i sa malo i sa puno kose. Trik kod ove frizure kod ljudi sa gubitkom kose je u tome da se razdjeljak smjesti tamo gdje su vam zalisci najviši. Na ovaj način, dodaćete utisak težine i volumena vašoj kosi.

  1. Zaližite kosu unazad
    foto: Pinterest

Slično češljanju na stranu, zalizivanje kose unazad je uredan i svestran izgled za muškarce. Obratite pažnju na to da kosa ne bude preduga, tako da ne odvlačite previše pažnje na strane vaše glave.

  1. Dugačka kosa
    foto: Pinterest

Ukoliko je vaša kosa i dalje gusta, ali imate problema sa zaliscima, možete pokušati da je pustite da izraste. Dugačka kosa može sakriti djelove oko zalizaka, na kojima se najčešće vide prvi znaci ćelavljenja. Malo upozorenje – ovaj stil neće stajati dobro svakome, ali uz prave uslove, može vas podmladiti.

  1. Kratka razbarušena kosa
    foto: Pinterest

Za mnogo ljudi, dugačka kosa neće biti opcija. Ipak, možda želite izgledati mlađe ili buntovnički. Kratka razbarušena kosa daje vam mogućnost da kosa izgleda punija nego što jeste. Zamolite frizera da vam ostavi dužu kosu naprijed i osušite je fenom kako bi joj dodali volumen.

  1. Obrijte glavu
    foto: Pinterest

Najdrastičnije rješenje za visoke zaliske i rani gubitak kose je – brijanje glave. Ovo ne stoji svakome sjajno – ali nažalost, jedni način da otkrijete kako stoji baš vama je da obrijete glavu. Godišnji odmor može biti dobro vrijeme za ovaj poduhvat. Na ovaj način, nećete izgledati kao neko ko poriče svoje godine – a ukoliko izgledu dodate i dužu bradu, možete unijeti utisak balansa i muževnosti.

Bonus video: