Kako svakog dana izgledati najbolje moguće? Savjeti su tu

Ni slučajno se ne pojavljujte s vrišteće crvenim ružem na ustima ili sličnim izražajnim nijansama koje su apsolutno neprikladne za posao

5426 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sa jedne strane, nikako nije dobro zanemarivati svoj izgled, sa druge, ne valja ni kada se u dotjerivanju pređe mjera. Kako svakog dana izgledati uredno i svježe, a ne djelovati prenapadno i neukusno - savjetuje Cosmopolitan.

1. Hidrirana koža

Kako bi vam lice uvijek izgledalo zdravije i ljepše, veoma je bitno da svakodnevno hidrirate kožu lica i vrata kremom koja vam odgovara. Time ćete izbjeći pojavu grube kože i sitnih ljuspica koje mogu pokvariti kompletan utisak.

2. Sakrijte podočnjake

Ne želite da na poslu ostavite utisak vječito umorne osobe, pa sakrijte podočnjake najbolje što možete. Korektor i puder odradiće svoje, a poradite i na svojim navikama spavanja.

3. Nikud bez maskare

Maskarom ćete naglasiti oči, a osim toga, djelovaćete budnije pa je poželjno da je uvijek koristite.

4. Pravilno nanesite puder

Obavezno prije nego što izađete iz kuće i odete na posao provjerite kako ste nanijeli puder, vide li se prelazi na dijelovima gdje puder prestaje i jeste li ga možda nanijeli neujednačeno ili ste pretjerali s njim? Popravite situaciju dok možete.

5. Uredni nokti

Vodite redovno brigu o noktima. Neka uvijek budu uredni, pristojne dužine i lijepo nalakirani. Izbjegavajte na poslu predugačke vještačke nokte pune šara, uzoraka i raznih ukrasa.

6. Umjerena šminka na ustima

Ni slučajno se ne pojavljujte s vrišteće crvenim ružem na ustima ili sličnim izražajnim nijansama koje su apsolutno neprikladne za posao. Koristite sjaj ili ruževe u prirodnim i blagim nijansama koje će suptilno naglasiti vaša usta.

7. Izbjegavajte sjenke u bojama

Zapravo, izbjegavajte bilo koje napadne boje make-upa. Korisite one nježne i prirodne, a crvene, plave, zelene, ljubičaste, kao i 'smokey eyes', ostavite za večernje izlaske.

8. Oprezno s parfemom

Iako su uglavnom obožavani, mnogim ljudima smetaju intezivni mirisi i jednostavno ne vole parfeme. Koristite parfem, ali ga nanosite u pristojnoj količini i izbjegavajte opšepoznate mirise koji su poznatiji zbog svoje snažne aure, nego zbog samog mirisa.

Bonus video: