Maske je dizarnilralo devet umjetnika

MoCA lansirao maske s radovima umjetnika

Maske mogu da se poruče na sajtu Muzeja savremene umjetnosti u Los Anđelesu, za 28 dolara po komadu
 

2689 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Mocastore.org
Foto: Mocastore.org

Muzej savremene umjetnosti u Los Anđelesu (MoCA) napravio je ograničenu seriju zaštitnih maski kako bi doprinio sprečavanju širenja virusa, ali i učinio umjetnost dostupnijom i ohrabrio urgentnost savremenog izražavanja, navode mediji.

Maske je dizarnilralo devet umjetnika (ili su uz saglasnost fondacija iskorišćeni njihovi radovi), i to: Virgil Abloh, Barbara Kruger, Yoko Ono, Hank Willis Thomas, The Andy Warhol Foundation for Visual Arts, Mark Grotjahn, Alex Israel, Catherine Opie, Pipilotti Rist....

Maske mogu da se poruče na njihovom sajtu za 28 dolara po komadu - https://mocastore.org/collections/moca-masks.

Maska Yoko Ono zove se „Komad neba“ i sastoji se od četiri plave mrlje na bijeloj pozadini, dok je maska Fondacije Endija Vorhola nazvana “Cvijeće”, a maska arbare Kruger “Bolje spriječiti nego liječiti” (Better safe than sorry) i tako dalje. “Sve maske izrađene su u Los Anđelesu i razlikuju se po tkanini u zavisnosti od dizajna”, navodi se u izjavi muzeja i dodaje da su oblici maski namijenjeni da odgovaraju čak i djeci koja su starija od 10 godina. Prodaja maski dizajnirana je za prikupljanje sredstava za ovaj muzej.

Preporučujemo za Vas