I kada strašno kasnite: Kako da izgledate sređeno i svježe

To što kasnite ne znači da se ne možete na brzinu srediti i izgledati dobro. Evo nekoliko trikova koji će vam pomoći u takvoj situaciji - provjereno djeluju

3279 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sigurno vam se ponekad dogodi da prespavate alarm i kasnite na posao. A možda se zaglavite u gužvi na povratku s posla i onda ne stignete da se sredite za izlazak. U svakom slučaju, nijedna žena ne voli da se sprema na brzinu, a kad se tome dodaju vrućine i neželjeno znojenje, prosto vam padne mrak na oči. Ipak, to što nemate mnogo vremena ne znači da se ne možete na brzinu srediti i izgledati svježe. Evo nekoliko osnovnih trikova koji će vam poslužiti za takve dane u kojima ne stižete da se spremite na miru.

1. Umivanje hladnom vodom čini čuda

Budući da nemate vremena za komplikovanu šminku, važno je da vam lice izgleda svježe i odmorno. U tome će pomoći umivanje hladnom vodom - osim što podstiče cirkulaciju, smanjuje otečenost i 'kesice' ispod očiju i sužava pore. Nakon što se umijete, potapkajte lice peškirom da upije vlagu i zatim prstima lagano štipkajte obraze, čelo i bradu. Tako ćete dodatno podstaknuti cirkulaciju i dobiti lijepu boju lica. Nakon toga obavezno nanesite serum i hidratantnu kremu - ako preskočite ovaj korak, nikakav brzinski make-up neće izgledati dobro na licu jer ono neće biti hidratizirano. A hidratacija je ključna za svjež i blistav ten, piše Miss7.

Bonus savjet: Nikad, baš nikad ne preskačite hidratantnu kremu. Bolje ćete izgledati ako nanesete na lice samo kremu i rumenilo nego samo s puderom, a bez prethodne hidratacije lica.

2. Multifunkcionalni proizvodi skratiće vrijeme šminkanja

Kad kasniš, zaboravi na puder jer će vjerojatno izgledati loše kad se nanese u žurbi. Poslužite se korektorom i prekrijte njime samo najkritičnije dijelove - podočnjake, crvenilo i slične nepravilnosti ako ih imate - dobro ga utapkajte da se stopi s ostatkom lica. U ovakvim situacijama držite se one "što jednostavnije, to bolje" i posegnite za višenamjenskim make-up proizvodima. Kremasta boja za usne i obraze daje lagan osjećaj na koži. Jednostavno nanesi malo boje na usne i izblenduj aplikatorom, a potom i na obraze i do kraja nanesi prstima.

Bonus savjet: Uvijek je dobro imati u kupaonici toniranu hidratantnu kremu, kojom ćete obaviti dva posla odjednom - hidratizirati lice i prekriti sitne nedostatke umjesto nanošenja pudera.

3. Maskara? Da, ali ona za obrve

Sigurno iz iskustva znate da maskaru ne možete lijepo nanijeti dok se žurite - naprotiv, veće su šanse da ćete u žurbi napraviti nered na kapcima i tako imati "dupli" posao, a treba li uopšt pominjati slijepljene trepavice? Zato, ako ti se zaista žuri, radije preskoči maskaru za trepavice i iskoristi efikasnost maskare za obrve. One zaista mogu napraviti 'wow' efekt ako su lijepo istaknute, svojevrsni su "okvir" lica i zato radije potrošite koji minut na njih nego na trepavice. Za razliku od olovke i sjenke za obrve, maskara je puno jednostavnija za korištenje i daće vam prirodniji izgled, a trebaće samo nekoliko sekundi za nanošenje.

Bonus savjet: Ako nanesete malo bijele ili nude olovke za oči na donju vodenu liniju oka, postići ćete efekt svježeg i razbuđenog izgleda.

4. Suvi šampon za kosu spašava stvar

Kasniš, a to znači da nikako ne možete da stignete da operete kosu, isfenirate je ili ispeglate. U tom slučaju svakako će vam dobro doći suvi šampon i zato ga uvijek imajte pri ruci. Ako ti je kosa masna, suvi šampon u trenu će je osvježiti i vratiti joj čist izgled. Čak i ako je relativno čista, ali ne stignete da je uobličite u neku skladnu frizuru, poprskajte je suhim šamponom i dobiće lijep volumen koji će trajati cijeli dan. Prođite rukama kroz kosu, lagano je protresite i - frizura je gotova. Ako baš nikako nijeste zadovoljne frizurom, svežite kosu u visoki rep i problem riješen. Visoki rep odlično stoji svakoj ženi, a ujedno vam neće biti vruće kad izađeš na 30°C.

Bonus savjet: Za bolji volumen prebacite kosu preko glave i tako nanesite suhi šampon istovremeno prolazeći prstima kroz kosu.

5. S farmericama i bijelom majicom ne možete pogriješiti

Farmerice u kojima se osjećate udobno i jednostavna bijela majica nepogrešiv su izbor kada ste u žurbi i ne znate šta ćete da obučete. Takva modna kombinacija uvijek vam može biti rezervno rješenje kad kasnite na posao ili na dogovor. Osim toga, na bijelu majicu uvijek možete 'nabaciti' sako ili jaknu od teksasa i izgledaćete tip-top. A najbolje je to što se ne morate zamarati šta ćete da obujete - na tu kombinaciju ide apsolutno sve. Zato neka vam u ormaru uvijek bude spremna čista i ispeglana bijela majica i farmerice koje će vas spasiti u takvim danima.

Bonus video: