Nosite sako kao Kaja Gerber: Jednostavno, izgledaćete bolje

Supermodel nove ere drži se svojih provjerenih modnih recepata koji u jesenjoj sezoni izgledaju moderno i udobno, s dozom poželjnog starinskog izgleda

7135 pregleda 0 komentar(a)
Supermodel Kaja Gerber, Foto: Instagram
Supermodel Kaja Gerber, Foto: Instagram

Ako neko zna da nosi sako, onda je to Kaja Gerber. Jedno od najtraženijih lica modne industrije svoj modni stil bazira na jednostavnim komadima odjeće koje gotovo uvijek upari s modelom sakoa - kariranim, onim od somota ili klasičnim.

Supermodel i ćerka Sindi Kraford za dnevna izdanja često potraži inspiraciju u prošlim modnim dekadama, devedesetim i retro sedamdesetim. Njen izbor sakoa često je 'boxy' model karakterističan za godine prošlog viejka kada je naglasak stavljan na široka ramena, a obožava i 'oversized' krojeve i komade koje prizivaju vibracije iz prošlosti, poput Celine kratkog sakoa od tvida ili kožne torbice na preklop, piše Gloria Glam.

Celine sako od tvida, Celine torbica uz farmerice i obična majica
Celine sako od tvida, Celine torbica uz farmerice i obična majicafoto: Gloria Glam

U nekoliko navrata pokazala nam je da je spoj blejzera i farmerica kombinacija sa kojom se ne možemo pogriješiti. Kaja nosi nekoliko modela ove sezone popularnog modela džinsa iz devedesetih godina, s dugim i ravnim nogavicama koje trenutno nose svi supermodeli nove generacije. Krop top, pamučna bijela majica ili majica s printom najčešće se nađu kao podloga za sako. Elegantnija varijanta je ona s crnom rolkom i Alexander Wang sakoom u tamnoplavoj boji.

Sako koji ima u nekoliko boja u chic kombinaciji tamnih tonova i zelene torbice
Sako koji ima u nekoliko boja u chic kombinaciji tamnih tonova i zelene torbicefoto: Gloria Glam

Inače, čini se da je Alexander Wang sako s podebljanom postavom njena omiljena opcija jer isti model ima u nekoliko boja. Nosi ga od jutra do mraka, pa čak i onaj od pliša kao dio večernje kombinacije uz mini haljinu.

U Alexander Wang sakou i maloj crnoj haljini
U Alexander Wang sakou i maloj crnoj haljini foto: Gloria Glam

U vrlo sličnom izdanju, sa sakoom crne boje i s cipelama u špic pojavila se na drugom događaju.

Alexander Wang sako u crnoj boji
Alexander Wang sako u crnoj bojifoto: Gloria Glam

Kaja koja je već nosila modne revije za neke od najvećih modnih kuća, od Chanela, Celinea, Chloe, pa do kuće Fendi i Saint Laurenta koji joj je posvetio i model torbice, ultimativna je inspiracija za jesenji izgled.

foto: Gloria Glam

Za izgled poput supermodela nije potrebno puno, obezbijedite par udobnih i trendi farmerica i barem jedan model sakoa koji će se uklopiti u svako vaše izdanje.

foto: Gloria Glam

Bonus video: