NEKOLIKO SAVJETA

Za žene sa velikim grudima: Kako uskladiti figuru

Naravno da treba prihvatiti svoje tijelo takvo kakvo jeste, ali uz pomoć nekoliko modnih trikova moguće je uravnotežiti ukupni utisak

10991 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Iako su velike grudi veoma 'in' već godinama, ženama koje ne pripadaju svijetu estrade ponekad je teško da, ako ih imaju, uravnoteže svoju figuru i izgledaju skladno. Naravno, to ne znači da ne treba prihvatiti svoje tijelo takvo kakvo jeste, već da je uz pomoć nekoliko modnih trikova moguće vizuelno naglasiti ostale djelove tijela.

Haljine A kroja

Ovako krojene haljine, kao i zvonaste suknje i karneri uravnotežiće ukupni utisak. Važno je samo da je haljina što bogatija materijalom u donjem dijelu, odnosno da vizuelno uravnoteži bujno poprsje.

foto: Pinterest

Suknje umjesto haljina

Iako suknje neće nužno pristajati bolje ženama s velikim grudima, činjenica je da mnoge žene imaju problema s pronalaskom savršene haljine jer se često razlikuju u veličini u gornjem i donjem dijelu tijela. Isključivo iz tog razloga, jednostavnije je pronaći suknju i odgovarajući gornji dio, nego haljinu.

Motociklističke jakne

Jakne i sakoi motociklističkog kroja odlično će pristajati ženama s velikim grudima. Presavijeni materijal na prednjem dijelu odvući će pažnju i prikriti same grudi. Nemojte se brinuti možete li jaknu zaista da zakopčate ili ne jer ćete je ionako uglavnom nositi otkopčanu, a broj veća koja će vam odgovarati u grudima, biće vam prevelika u ramenima i rukavima.

foto: Pinterest

Široke pantalone

Pantalone i farmerice šireg kroja vizualno ćeujednačiti gornji i donji dio tijela, zbog čega će u kombinaciji s ležernim majicama izgledati odlično na ženama s velikim grudima.

Kombinezoni

Kombinezoni uglavnom u gornjem dijelu imaju dosta širine zbog čega ne biste trebali da imate problema s tim hoće li vam dobro stajati, a opušteniji i nešto ležerniji predio u struku odlično će vas uravnotežiti u gornjem i donjem dijelu.