Uz malo pažnje: Vaše noge mogu izgledati duže

Bez obzira imate li kratke noge koje želite vizuelno da produžite ili iti ili duge koje želite dodatno da naglasite...

3960 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Većina žena bi voljela kad bi mogla da se pohvali predivnim, vitkim, utegnutim i posebno dugim nogama. Na njihovu sreću, postoji nekoliko trikova koji vam mogu pomoći da vizuelno izdužite noge.

1. Izbjegavajte cipele s kaišem oko zgloba

Iako se ovakve cipele možda savršeno slažu uz suknju olovka kroja i znaju da budu udobne i stabilne, kaiš će vizuelno 'prerezati' vaše noge zbog čega će one djelovati kraće nego što stvarno jesu. Držite se štikli u nijansama boje kože i platformi koje će naglasiti vaše gležnjeve, a time i dužinu nogu. Što je nijansa cipela bliža boji vaše kože, to će vam noge djelovati duže.

2. Nosite pantalone u boji cipelaNošenje pantalona i cipela iste boje, vizuelno će produžiti noge jer će se boje stopiti pa granica izmeđupaantalona i cipela neće biti toliko vidljiva. Pravila o ovoj iluziji važe i za čarape ukoliko, recimo, nosite haljinu. Ako je ikako moguće, pronađite identičnu nijansu cipela i donjeg dijela odjeće.

foto: Pinterest

3. Mini suknje i kratke pantalone visokog struka

Kratke stvari najbolji su prijatelji vizuelnog produživanja nogu. Upravo iz tog razloga, treba da češće nosite kratke kratke suknje ili šortseve, samo pazite da dužina, odnosno njen manjak ne djeluje neukusno. Dobar izbor su kratke suknje i šortsevi visokog struka, jer ipak prekrivaju malo više tijela od odjeće niskog struka koja osim što zna da djeluje vulgarno, vizuelno skraćuje figuru. Svakoj ženskoj silueti, kada je dužina nogu u pitanju, imponuje upravo visoki struk. Osim toga, vitkost i dužinu nogu naglasite pufnastim, balon suknjicama ili suknjama u slojevima, a izbjegavajte previše pripijene modele, piše Cosmopolitan.

4. Birajte cipele na špic

Cipele na špic vizuelno produžuju stopala, ali i kompletne noge pa imajte barem jedan pošteni par u svom ormaru. Brojne strane zvijezde s razlogom biraju upravo ovu obuću.

foto: Pinterest

Bonus video: