Čine vas starijima: Pet grešaka s modnim dodacima

Pogrešne naočale mogu vas brzo 'postarati'. Zato radije nemojte nositi obične, jeftine naočari za čitanje iz supermarketa

11856 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Modni dodaci daju elegantan akcent, odnosno „ono nešto“ što odjevnu kombinaciju čini uspješnom i kompletnom.

Međutim, neki modni dodaci mogu i da unište pomno biranu kombinaciju. U najgorem slučaju modni dodaci mogu vam i dodati godine – što niko ne želi. Miss7 zato otkriva čega se morate odreći.

Setovi nakita

Minđuše i lančići koji savršeno odgovaraju jedno drugome podsjećaju na matursku zabavu u školi. Međutim, u iole ozbiljnim godinama kombinacija setova nakita djeluje bezlično i dosadno. Modernija je kombinacija različitih metala – danas čak i srebro i zlato mogu da se nose istovremeno.

Pogrešni metali

Doduše, zlatno i srebrno obojen nakit dobro funkcioniše zajedno, ali uvijek treba prilagoditi nakit svojoj koži. Ako imate 'topli' tip kože, onda srebreni nakit djeluje blijedo, a time dodaje godine. To važi i ako nosite zlatni nakit na 'hladni' tip kože.

Broševi

Još uvijek imate stare broševe svoje bake? Bez brige, ne morate ih skloniti iz svoje kolekcije nakita. Samo pripazite na to kako ćete ih nositi. Nemojte stavljati broševe (poput svoje bake) na rever omiljenog sakoa, nego ih radije koristite kao zamjenu za dugme, na primjer.

Naočari

Pogrešne naočale mogu vas brzo 'postarati'. Zato radije nemojte nositi obične, jeftine naočari za čitanje iz supermarketa, nego investirajte nešto više novaca u svoje pomagalo za oči. Danas zaista postoje najrazličitiji modeli koji tačno odgovaraju obliku vašeg lica. Tako možete čak naglasiti svoje prednosti.

Starinska odjeća

Mali savjet za kraj: postoji mala, ali fina razlika između odjeće inspirisane starim vremenima i one koja je zaista stara. Čak i ako je određeni 'look' prije 20 godina bio u trendu, danas je vjerovatno za nijansu promijenjen. Dakle, bacite farmericeiz 70. godina i investirajte u nove.

Bonus video: