Slavni dizajner: Važni savjeti za odličan izgled svake žene

Ukoliko imate upečatljivo našminkate oči, ostatak lica je neutralan. Ako ste se opredijelili za efektnu i jaku boju na usnama, oči treba da budu neutralne

5199 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram
Ilustracija, Foto: Instagram

Majkl Kros, omiljeni američki dizajner koji ima milione obožavateljica proslavio se sa svojim prepoznatljivim stilom i nosivim kreacijama koje nijesu rezervirane samo za bogatašice već i za one 'obične' smrtnice koje će radije investirati više novca u kvalitetnije stvari.

"Oduvijek sam znao da želim biti u modi. Odrastao sam okružen snažnim ženama koje su me obožavale, a stalno su raspravljale o boji laka za nokte ili kroju pantalona. Bile su opsjednute modom i to sam naslijedio", objasnio je u jednom ranijem intervjuu Majkl Kros.

U njegovom dizajnu se jasno mogu prepoznati uticaji američke jednostavnosti i evropskog šika što ne čudi budući da je godinama radio za prestižnu francusku modnu kuću Céline kojoj je uspješno vratio nekadašnji sjaj.

Priznaje da ga nikad nije zanimala provokacija ili šok efekt, on tvrdi da mu je bitno da se kupci osjećaju dobro i zadovoljno u odjeći koju nose, a koja je namijenjena raznolikoj klijenteli.

“Odgovarajuća kosa, šminka, parfem, sve govori posebnu priču i sve radi zajedno u istoj simbiozi”, objašnjava svoj stav dizajner. Njegovo posmatranje načina na koji kozmetički proizvodi i aksesoari djeluju na izgled žene više je nego interesantan, prvenstveno zato što je u potpunosti tačan. Evo na kojim stvarima insistira.

Parfem

“Moja djevojka se ne plaši da bude konstantno naparfemisana. Nije jedna od onih koja će naprskati miris u žurbi prije nego što izađe iz kuće. Igraće se sa njim, u zavisnosti od toga koja situacija je u pitanju, naravno. Dovoljno je mudra da zna kako je to jedan od najboljih modnih dodataka koji može da ponese. Ukoliko ide u teretanu nanijeće parfem u predjelu iza koljena, a ukoliko ide na sastanak ili u klub, staviće parfem na sve pulsne tačke”.

Balans

“Jin jang pravilo je uvijek prisutno. Ukoliko imate upečatljivo našminkate oči, ostatak lica je neutralan. Ako ste se opredijelili za efektnu i jaku boju na usnama, oči treba da budu neutralne. Mislim da je u mojoj estetici uvijek prisutan upravo taj balans koji stvari sa mojim potpisom čini prepoznatljivima. Možete ponijeti najekstravagantniji par pantalona, ali sa jednostavnim džemperom”.

foto: Instagram

Zlato

“Zlato je vrlo važna stavka u svemu što radim. Veliki sam fan transformacije i vjerujem u nju. Vjerujem da pravi „beauty“ proizvodi u paru sa pravim modnim izborima mogu učiniti mnogo za vaše stanje svijesti, to jest ono kako se osećate. Zlato je transformator. Ukoliko stavite malo zlata nadomak svog lica, ono će odjednom bukvalno zasijati. Šta samo može učini zlatna minđuša pored vašeg lica? Nevjerovatno. Takođe, ne mislim da je zlato rezervisano samo za veče, ili za crveni tepih. Čak i ako nosite zlatne patike, volim ono što su zlatni tonovi u stanju da urade. Optimistično je, zabavno i glamurozno. Svi izgledaju dobro u zlatu”.

Trojstvo

Majkl Kors djevojka uvijek želi da izgleda svježe, u svojoj torbici imaće uvijek bronzer - koji čini da izgleda zdravije, kao i kvalitetan ruž u neutralnom tonu. Takođe, tu je i obavezan parfem – on je njen svojevrsni potpis, on utiče na njeno raspoloženje. Ovo su njena tri esencijalana sastojka koja uvijek nosi sa sobom, bez obzira na to ide li u teretanu, na posao ili izlazi u grad.

Bonus video: