Kraljica Ranija: Kraljevski stil koji vas može inspirisati

Diskretan izgled i pokriveno tijelo mogu i te kako da budu privlačni

12894 pregleda 0 komentar(a)
Ranija, kraljica Jordana, Foto: Instagram
Ranija, kraljica Jordana, Foto: Instagram

Kraljica Ranija od Jordana važi za jednu od najljepših i najbolje odjevenih žena koje dolaze iz svijeta kraljevskih porodica.U rekordnom roku ona je postala ikona stila koja diktira modu i ruši stereotipe, dokazujući da diskretan izgled i pokriveno tijelo mogu i te kako da budu privlačni.

Za razliku od drugih pripadnica svjetskog plemstva, ova orijentalna ljepotica ne obraća pažnju na etikete i brendove, već se strogo drži pravila oblačenja koja svaki put učine da modni kritičari iz čitavog svijeta Raniji pišu hvalospjeve, prenosi Elle.rs.

foto: Instagram

Jedna od njenih omiljenih stilskih 'tajni' jesu sako i rolka istog tona uz pantalone klasičnog kroja. Kada su u pitanju ovakve kombinacije, ona preferira neutralne boje u kojima može i na sastanak sa visokim zvaničnicima i na ručak sa porodicom. Svaki njen stajling u ovakvim prilikama upotpunjen je jednostavnim salonkama i elegantnom torbom. Jednostavnost ove savršene kombinacije dozvoljava i da se poigrate nekim zanimljivim printom, a u manje zvaničnim prilikama pantalone se mogu zamijeniti farmericama.

Košulja-haljina je čest izbor kraljice Ranije. Kroj je dovoljno lepršav da se ne pripija uz tijelo - istovremeno odmjeren i dovoljno izazovan da istakne vitak struk i savršenu figuru jordanske kraljice. Jedino što kraljica ne dozvoljava kada je u pitanju ovaj komad jesu providne tkanine. Omiljene su joj jednobojne košulja-haljine koje uklapa sa cipelama upečatljivih boja i zanimljivim torbicama. Ova kombinacija odlična je i za meuđesezonske periode, proljeće i jesen.

Bez obzira na njen prepoznatjiv stil i položaj, kraljica Ranija nekad sebi dozvoli da se pojavi bez štikli, uglađenih odijela i savršenih haljina. Jedna od njenih omiljenih neformalnih odjevnih kombinacija svakako je kožna bajkerska jakna, komotne pantalone i jednostavna bluza. Uz ovakvu odjeću kraljica bira kaubojske čizme sa niskom petom i torbicu preko ramena.

Bonus video: