Osnove dobre garderobe: Bijela košulja, dobra torba i elegantna jakna

Velikan talijanske modne scene zna što nam treba, kako bi svakodnevno odijevanje bilo jednostavno i praktično

15896 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram
Ilustracija, Foto: Instagram

Đorđo Armani, jedan od velikana modne industrije ističe da su osnova dobre garderobe ključni komadi koje je lako kombinovati i nositi tokom svake sezone. Predlaže elegantna odijela, sakoe, košulje i kvalitetne torbe.

"Jednostavni sako osnova je odijevanja, funkcioniše u kombinaciji za posao, ali i u drugim prilikama. Predlažem i dobar komad nakita, koji može postati 'potpis' stila odijevanja, a tu je i bijela košulja, klasik koji uvijek funkcioniše", istakao je Armani, piše Vogue.

foto: Instagram

Komentarisao je i luksuz - to modno područje ne može i ne smije da bude 'brzo', smatra dizajner. Nema smisla da takve stvari žive u prodavnici tri sedmice, prije nego što ih zamijeni nešto novo. Luksuz su stvari koje traju i imaju stilsku i materijalnu vrijednost.

Dobro odijelo, smatra, može promijeniti nakit, ono je osnova za mnoge prilike. "Od tekstila tu je kašmir, koji uvijek izgleda odlično i može poslužiti u više sezona", komentarisao je modni autor.

Za sako ističe da je ključno da stoji kao saliven, treba da djeluje prirodno na tijelu, a ne da bilo gdje zateže ili djeluje kao da je pogrešno skrojen, prevelik ili premali. Stvar je u kroju, napominje Armani.

foto: Instagram

Predlaže i dobar kaput, koji bi takođe trebao da bude klasičan i jednostavan, praktičan za kombinovanje s raznim komadima.

"Slažite odjeću na način da ona može da 'diše', da se ne gužva, pazite na te stvari, one su investicija. Obratite pažnju na to da je odjeća, kad je spremljena, dalje od izvora sunca", objašnjava dizajner.

Bonus video: