DECENIJAMA U MODI

Kaputi i jakne: Neki modeli su investicija koju ćete nositi godinama

Možda više od ostalih djelova garderobe kaput je predmet za koji je najmanje vjerovatno da će biti ugrožen promjenama trendova

4083 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

U modnom smislu, postoji nešto jedinstveno u kupovini odjevnih predmeta koji mogu da zadrže svoju vrijednost i ljepotu na takav način da ih iznova možete nositi iz sezone u sezonu.

Kaput je jedan od odjevnih predmeta koji se koristi po nekoliko mjeseci godišnje i mora biti dovoljno topao. Možda više od ostalih djelova garderobe, kaput je takođe predmet za koji je najmanje vjerovatno da će biti ugrožen promjenama trendova, pa je zaista vrijedno utrošiti vreme da se pronađe onaj pravi. Stranica whowhatwear.co.uk odabrala je nekoliko vrsta kaputa i jakni koje smatraju pravom investicijom.

Burberri mantil

foto: Pinterest

Postoji li neki kaput 'ikoničniji' od Burberri mantila? Vjerovatno ne. Favorit zimskih sezona u ormaru ljubitelja mode svuda u svijetu, prenosi se generacijama.

'Shearling' kožne jakne

foto: Pinterest

Riječ je o jaknama izuzetnog kvaliteta, naročito ako su napravljene od prave kože. One izgledaju kul, a takođe vas griju po bilo kakvom vremenu. Lako ih je iskombinovati, na primjer, uz uske farmerice i čizme.

Kaput zvani - medvjedić

foto: Pinterest

Bez obzira na to da li vam je privlačniji ili dostupniji Max Marin klasični model ili 'brundaste' modernije varijante, ovaj kultni kaput sigurno će izdržati test vremena.

Kašmirski kaput

foto: Pinterest

Brendirani kašmirski kaputi vrhunski su u sjajnom, elegantnom stilu i izgledaće jednako dobro preko farmerki kao i preko koktel haljine.

Barbour jakna

foto: Pinterest

Ovaj brend je izuzetno poštovana britanska'institucija' zahvaljujući svom nasljeđu i čuvenoj nepromočivoj jakni.

Moncler puf jakne

foto: Pinterest

Mnogo prije nego što je Prada lansirala puffer trend iz kojeg se izrodilo bezbroj sličnih komada, brend Moncler je pravio punjene jakne koje bi mogle da podnesu bilo koju oluju, ski stazu i hladnu zimu.

Preporučujemo za Vas