'Olovka' suknja: Kako odabrati obuću uz ovaj modni klasik

Znamo da mnogi odbijaju da prihvate patike i suknje, ali to je trend koji godinama ne izlazi iz mode

23172 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest/POPSUGAR
Ilustracija, Foto: Pinterest/POPSUGAR

Godišnja doba se mijenjaju, moda dolazi i prolazi, a svakodnevno nam stižu i modni trendovi. U moru modnih novotarija, postoje oni komadi odjeće koji spadaju u bezvremenske klasike. Jedan takav primjer je omiljena 'olovka' suknja koja se kroz godine nametnula kao modni klasik.

Nekada je bila rezervisana isključivo za poslovni izgled, odnosno odlazak u kancelariju, ali proteklih godina se i te kako odlično uklapa i u svakodnevni 'streetstyle'.

O kombinacijama za izbor obuće koja će upotpuniti vaš outfit u kojem glavnu riječ vodi 'pencil 'suknja, piše Novi list..

'Olovka' suknja voli cipele na petu

foto: Pinterest/POPSUGAR

Najpopularnija kombinacija za olovka suknju su cipele na štiklu. Ovaj 'outfit' zrači klasikom, jednostavnošću i elegancijom, a za hladnije dane možete slobodno odabrati i preveliki džemper. Za poslovni izgled ili kasniji izlazak do ponoći, birajte košulju.

'Olovka' suknja i patike

foto: Pinterest/POPSUGAR

Znamo da mnogi odbijaju da prihvate patike i suknje, ali to je trend koji godinama ne izlazi iz mode. Za opušteni izgled, 'olovka' suknju kombinujte uz petike - što veće i šarenije, to bolje. Napravite potpuni modni zaokret i uz ovu kombinaciju odaberite sako.

'Olovka' suknja i kožne čizme

foto: Pinterest/POPSUGAR

Odlična kombinacija za hladnije dane su kožne čizme koje se u svim varijantama slažu sa 'pencil' suknjom. Za sofisticirani izgled birajte crne čizme, a ako se igrate modom i dajete joj dozu šika, onda miješajte boju čizama i modnih dodataka.

'Olovka' suknja i malo teža obuća

foto: Pinterest/POPSUGAR

Ako ste skloniji potpuno opuštenim varijantama, onda ćete oduševiti u kombinaciji 'pencil' suknje i teških čizama. Bilo da odaberete popularne martinke, kratke čizme sa nitnama ili robusne cipele, nećete proći neopaženo.

Bonus video: