Nova vlada: Većina u primjerenim poslovnim kombinacijama, ali...

Premijer Zdravko Krivokapić se, kao i gotovo svi ministri, odlučio za klasiku: tamno odijelo, svijetla košulja, kravata. Neuporedivo zanimljiviji su, naravno, modni izbori ministarki

35042 pregleda 759 reakcija 36 komentar(a)
Borovinić Bojović, Krivokapić, Injac, Bratić, Foto: Vijesti/Photocollage
Borovinić Bojović, Krivokapić, Injac, Bratić, Foto: Vijesti/Photocollage

O novoj, 42. vladi Crne Gore govori se kao 'istorijskoj' jer je nastala nakon izbora kojima je okončana tridesetogodišnja vladavina DPS-a. Bili članovi vlade svjesni toga ili ne, bilo da smatraju da je to važno ili da nije - zauvijek će ostati zabilježeno kako su na dan izbora vlade izgledali, odnosno, kako su bili odjeveni. Modni znalci sa kojima smo razgovarali saglasni su oko sljedećeg:

Premijer Zdravko Krivokapić se, kao i gotovo svi ministri, odlučio za klasiku: tamno odijelo, svijetla košulja, kravata. Za svjetlije sivo odijelo odlučio se jedino ministar ekologije i urbanizma Ratko Mitrović.

foto: Vijesti

Za novog premijera se bez zadrške može reći da je značajno unaprijedio svoj stil u odnosu na vrijeme kada se pojavio kao nosilac liste "Za budućnost Crne Gore".

foto: Vijesti

Kampanja je krenula iz Pljevalja, a tadašnji profesor bio je u znatno ležernijem, moguće i pretjerano ležernom izdanju. Ipak je to bio trenutak kad je stao na čelo najjače opozicione grupacije. U svakom slučaju, stilska promjena je dobrodošla.

foto: Vijesti

Neuporedivo zanimljiviji su, naravno, modni izbori ministarki.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović odlučila se za vječiti klasik - crno i bijelo - i savršeno ga iskombinovala. Ničega nije bilo ni premalo ni previše, svaki detalj je bio na svom mjestu.

foto: Vijesti

Za solidnu poslovnu kombinaciju odlučila se ministarka javne uprave Tamara Srzentić. Sivo i bijelo su idealan par, ikako bi možda za ovakvu priliku neka druga žena umjesto majice odabrala košulju. Taj sitni nedostatak lako može biti zanemaren, ako se imaju u vidu ministarkine godine.

foto: Vijesti

Da je pošla na poslovni ručak sa bliskim saradnicima, ministarka odbrane Olivera Injac bi izgledala odlično. U trenutku kad je izabrana za ministarku, međutim izgledala je za nijansu previše neformalno, uprkos tome što je sve na njoj, uključujući i maramu, bilo u savršenom skladu.

foto: Vijesti

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta, odlučila se za rizičan dezen sakoa. I oni kojima izgleda dobro, i oni kojima se ne sviđa, mogu se saglasiti da ova vrsta odjeće ne može biti dobar izbor u poslovnoj, a naročito u najposlovnijoj mogućoj prilici - kad postajete članica vlade.

foto: Vijesti

Istina, postoji mogućnost da je ovaj komad odjeće ministarki poseban iz emocionalnih razloga, budući da ga je nosila i dok je sa koleginicama i kolegama u skupštinskom salonu pratila premijerov ekspoze.

foto: Vijesti

Od jedan do pet, kada je o odijevanju riječ, nova vlada je, prema mišljenju znalaca, za početek zaslužila ocjenu 'vrlodobar" 4.

NAPOMENA: Tekst je izmijenjen u dijelu koji se na neprimjeren način bavio ličnim opisom ministarke Srzentić i grubim metaforama odslikavao izbor garderobe ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Bratić. Na ovaj urednički propust reagovali su čitaoci i Centar za ženska prava.

Uredništvo Vijesti se izvinjava čitaocima i osobama pomenutim u tekstu.

Bonus video: