Bliži se vrijeme popusta: Kako odabrati savršen kaput?

Možda živite negdje na moru gdje se većinu godine provlačite u malo toplijoj kožnoj jakni, ali jednom kad doživite buru, poželjećete da budete u nečemu što će vas ozbiljno čuvati od hladnoće

7607 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Približava se vrijeme popusta, pa je možda pravi čas da odaberete pravi kaput. Budući da je često riječ o komadu odjeće koji se koristi nekoliko godina, izboru treba posvetiti posebnu pažnju. Na fotografijama u tekstu možete vidjeti modele iz kolekcija poznatih modnih kuća za zimu 2020/2021, a Cosmopolitan je objavio nekoliko stvari na koje treba misliti prilikom izbora kaputa.

kaputi
foto: Pinterest

Tražite kvalitet

Nezavisno od cijene, na tržištu je ogroman broj kaputa, ali tek mali broj ponuđenog izrađen je od kvalitetnih materijala. Ne dajte da vas zavaraj riječ “vuna” ako ona u određenom materijalu čini svega nekoliko procenata. Materijali poput najlona i poliestera neće vas grijati tijekom sniježne oluje, a uz to će vas natjerati da se znojite.

Max Mara
Max Marafoto: Pinterest

Pobrinite se da imate dovoljno prostora iznutra

Iako na prvi pogled izgleda logično, veličina vašeg kaputa neće se uvijek slagati s veličinom koju inače nosite. Drugim riječima, probajte kaput, dobro provjerite kroj, a onda se pobrinite da ispod njega možete da nosite i deblje stvari od onih koje su trenutno na vama.

Khaite
Khaite foto: Pinterest

Naučite da prepoznate svoju figuru

Nije svaki kaput za svakoga; na primjer, ako ste nešto niže građe i upravo ste bacili oko na ekstremno dugačak kaput u kojem ćete se vrlo vjerovatno 'izgubiti'. Zato se informišite prije odlaska u kupovinu. Znati točno kakav tip kaputa odgovara vašim dimenzijama dodatno će vam olakšati pronalazak onog pravog.

La Doublej
La Doublejfoto: Pinterest

Pobrinite se da ima džepove

Nijedan kaput, bez obzira na to koliko je dobar, jeftin, topao i divan, nije dovoljno dobar ako u njemu nećete znati šta i gdje s rukama. Pa, ako ne želite da bez prestanka nosite rukavice, i da stvari poput ključeva tražite okolo, tražite praktičnost, a ne samo vrhunski dizajn.

Paul & Joe
Paul & Joe foto: Pinterest

Ustanovite prioritete

Možda živite negdje na moru gdje se većinu godine provlačite u malo toplijoj kožnoj jakni, ali jednom kad doživite buru, poželjećete da budete u nečemu što će vas ozbiljno čuvati od hladnoće. Naime, osnovna ideja mora da bude da vaš novokupljeni kaput bude nešto što vam dobro stoji, ali i da je nevjerovatno toplo. Drugim riječima, nikada nemojte žrtvovati potencijal za malo dodatne topline zbog nečega što će za pola godine ionako izaći iz mode.

Oscar de la Renta
Oscar de la Rentafoto: Pinterest

Bonus video: