Crna odjeća ne mora biti ni dosadna ni tmurna

Pored mogućnosti da uz crno obujete efektne cipele, dobro rješenje je uz crnu odjeću obuti patike

7145 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Crna boja smatra se jednim od najelegantnijih i najboljih izbora u velikom broju životnih prilika, a posebno u poslovnom svijetu. Kada se odlučimo za crnu odjevnu kombinaciju, na druge ćemo ostaviti utisak ozbiljnosti, elegancije i profesionalnosti. Sa crnom bojom gotovo da ne možete pogriješiti. To je definitivno najzahvalnija boja koju možete da nosite - pristaje baš svima, vizuelno sužava i lako se kombinuje sa svim drugim bojama. Ima nešto tako elegantno u nošenju samo crne boje. Crna je klasična, elegantna, jednostavna i može se kombinovati apsolutno sa svime, čak i sama sa sobom.

crna odjeća
foto: Pinterest

Međutim, kada je riječ o odijevanju u isključivo crnu kombinaciju od glave do pete, dobro je znati nekoliko trikova kako „začiniti“ crni 'outfit'. Jednostavno je: poigrajte se s modnim dodacima – nakit, torbica, cipele (koji mogu biti u boji) mogu naglasiti crni 'outfit' ili pak biti u centru pažnje.

Neki od modnih stručnjaka predlažu da je, ako često nosite crnu odjeću, najmudrije kupiti je u kompletu. Na primjer, komplet sakoa i poslovnih pantalona ili suknje, kako bi se izbjegle razlike u nijansi crne.Crnu kožu ili njenu imitaciju možete kombinovati sa svim drugim crnim materijalima, a jednako je i s pleteninom, svilom i transparentnim crnim materijalom.

crna odjeća
foto: Pinterest

Kako bi se 'razbila' crna boja, odlična ideja je dodavanje efektnog nakita. Bilo da je riječ o ogrlici veselih boja ili pak o smirenijem dizajnu zlatne ili srebrne boje, nakit će automatski podići kombinaciju.

crna odjeća
foto: Pinterest

Jednako tako se može nositi i kaiš. Ako nosite košulju, rolku ili bilo koji drugi gornji dio koji zahtijeva stavljanje donjeg dijela unutar pantalona, neka tu bude i kaiš. U suprotnom kaiš možete staviti oko struka, tako ćete ga vizuelno smanjiti.

crna odjeća
foto: Pinterest

Važno je napomenuti da se ipak treba odlučiti za jedno od ponuđenog – ili za ogrlicu ili za kaiš na struku. Pametnim izborom nakita ili kaiša crna boja dodatno dolazi do izražaja, a ujedno se pogled okoline usmjerava na ono što želimo da istaknemo, a ne na ono što želimo da sakrijemo.

crna odjeća
foto: Pinterest

Pored mogućnosti da uz crno obujete efektne cipele, dobro rješenje je uz crnu odjeću obuti patike.

Bonus video: