Kristina Đurković predstavlja Crnu Goru na izboru Mis turizma

Ova manekenka će se na takmičenju predstaviti u haljini crnogorske dizajnerke Sanje Bobar
524 pregleda 0 komentar(a)
Kristina Đurković, Foto: Đorđe Živaljević
Kristina Đurković, Foto: Đorđe Živaljević
Ažurirano: 25.12.2017. 16:36h

Manekenka, Kristina Đurković, koja je na izboru za mis Crne Gore 2015. osvojila titulu mis šarma, u januru će učestvovati na takmičenju izboru Miss World Tourism u Kuala Lumpuru.

Ovo takmičenje trebalo je da se održi prošle godine, ali je odloženo, jer je kako kažu iz njene agencije, na Tajlandu bila godina žalosti zbog smrti tamošnjeg kralja.

“Ovo je jedno od najznačajnih takmičenja ljepote i turizma koje se redovno održava već dug niz godina u Maleziji. Veliki je broj zemalja učesnica i svaka predstavnica cijelom svijetu predstavlja svoju zemlju i ljepote svoje zemlje. Tako da se ne ocjenjuje samo fizička ljepota izabrane djevojke koja predstvalja svoju zemlju već cijeli niz osobina: ljepota, kultura, ponašanje, znanje o svojoj zemlji, odnosno način na koji će je prezentovati”, pojasnila je ona ranije za “Vijesti”.

Ova 19-godišnjakinja na takmičenju će biti od 8. do 21. januara, a Kotoranka se nada da će u tom periodu uspjeti da promoviše Crnu Goru na najbolji način.

“U pitanju je manifestacija koju će pratiti milioni gledalaca iz cijelog svijeta. Nadam se da naša država prepoznaje značaj ove manifestacije i da će aktivno sa mnom učestvovati da se zemlja Crna Gora dostajansveno prikaže svjetskoj javnosti kako to i dolikuje”, kaže Đurkovićeva iza koje stoje i Turističke organizacije opština Tivat i Kotor.

Ova manekenka na takmičenju će se predstaviti u haljini crnogorske dizajnerke Sanje Bobar.

“Mnogo je bitno kakve haljine djevojka ima na takmičenju pošto loš ili nekvalitatan izbor može da bude katastrofalan na takmičenju, jer djevojka predstavlja jednu državu i pored svih bitnih faktora se ocjenjuje i izgled i oblačenje takmičarke. Svaka učesnica mora ponijeti svoju tradicionalnu nošnju, a meni je crnogorsku obezbijedila Savana AB koji su sponzorisali i odlazak na takmičenje”, istakla je ona.

Đurkovićeva neposredno prije odlaska otkriva i kakva su joj očekivanja.

“Ovo je ozbiljno i zahtjevno takmičenje gdje nespremnosti nema mjesta, i koliko budem u mogućnosti da se spremim prema tome ću i očekivati i plasman. Ako uspijem da sve ono što sam zamislila sa svojim timom ostvarim do polaska, sigurna sam da će Crna Gora moći da bude ponosna na moje učešće na ovom takmičenju, a ja ću biti dostajan ambasador svoje zemlje i nadam se da ću donijeti u Crnu Goru prvi put u istoriji lentu sa jednog takmičenja ovakvih svjetskih razmjera”, obećava ona.

Bonus video: