Neće biti favorizacije

Prvi krug glasanja za kandidatkinje Izbora za mis Crne Gore završen, nekadašnja misica i PR Nikolina Lončar Radonjić tvrdi da je interesovanje za takmičenje veliko

4854 pregleda 31 reakcija 4 komentar(a)
Nikolina Lončar Radonjić, Foto: Privatna arhiva
Nikolina Lončar Radonjić, Foto: Privatna arhiva

Aktuelna pandemija uticala je na mnoge manifestacije koje zbog iste nijesu održane, a jedna od njih je svakako i izbor za mis Crne Gore. Ipak, u 2021. godini biće izabrana najljepša Crnogorka, a u okviru kampanje trenutno se na Facebook stranici Miss Monte vrši predstavljanje kandidatkinja za koje posjetioci mogu glasati lajkovanjem fotografija svojih favoritkinja.

“Odlučili smo da na ovaj način predstavimo kandidatkinje jer trenutna epidemiološka situacija još ne dozvoljava da se organizuje kasting uživo, što nam je svakako u planu. Na ovaj način, prijavljene djevojke, koje zadovoljavaju kriterijume za učešće na Izboru za mis Crne Gore, biće predstavljane na Facebook stranici Miss Monte u određenim grupama, i za svaku grupu djevojaka postojaće rok u okviru kojeg se može glasati lajkovanjem fotografija. Do sada je objavljena prva grupa kandidatkinja, nakon toga, objavljuju se fotografije sljedeće grupe prijavljenih”, objašnjava pravila ovogodišnjeg izbora nekadašnja misica i PR Nikolina Lončar Radonjić.

Djevojke koje budu imale najviše glasova biće, kako ističe, nagrađene fotografisanjem kod profesionalnog fotografa, ali još nije precizirano koliko će djevojaka biti nagrađeno, da li će to biti samo jedna, ili po jedna iz svake grupe ili čak više njih.

“Što se tiče uticaja lajkova na izbor finalistkinja - on nije presudan i ne znači da će djevojka sa najvećim brojem glasova biti jedna od 15 finalistkinja. Ona će biti nagrađena fotografisanjem, i prilikom održavanja kastinga uživo, imaćemo u vidu da je osvojila najveći broj lajkova, što ne znači direktan plasman u finale. Takođe, vodićemo računa da nijedna djevojka ne bude dovedena u neravnopravan položaj, već da svaka od njih dobije dovoljno vremena da bude predstavljena. Sve zavisi od daljeg toka prijavljivanja kada ćemo definisati preciznija pravila, ali je sigurno da će svaka djevojka dobiti jednaku priliku”, dodaje Lončar Radonjić.

Prijave su i dalje u toku, a tačan datum do kada će trajati prijavljivanje i kada će biti održan izbor, još nije utvrđeno, već će zavisiti od epidemiološke situacije.

“Petpostavka je da će rok za prijave trajati do maja, nakon čega ćemo organizovati kasting uživo i odabrati finalistkinje koje će se u junu takmičiti na Izboru za mis Crne Gore. Nadamo se da će nam epidemiološka situacija to dozvoliti”, kaže ona.

Kriterijumi koje takmičarke treba da zadovolje jesu: visina (175-185 cm) i težina (55-65 kg). Takođe, buduća mis Crne Gore ne smije imati tetovaže ili pirsinge, kao ni bilo kakve fotografije kompromitujućeg sadržaja, nage ili vulgarne fotografije, pa čak ni privatne i ne smije biti starija od 26 godina, niti mlađa od 18, zbog propozicija svjetskih takmičenja.

“Prijave se mogu poslati na jedan od mail-ova: nikolina724@hotmail.co.uk i missmonte2012@yahoo.com, a prijava treba da sadrži ime i prezime kandidatkinje, datum i godinu rođenja, visinu, težinu, mjere (obim struka, kukova i grudi), kratku biografiju, kojim se jezikom ili jezicima kandidatkinja služi, grad iz kojeg dolazi, i dvije fotografije koje su obavezne - fotografija lica i fotografija cijele figure, kao i kontakt (broj telefona ili mejl)”, otkriva Lončar Radonjić šta je sve potrebno za prijavu.

U odnosu na prethodne godine zainteresovanost djevojaka je velika, pa je sagovornici “Vijesti” drago što epidemiološka situacija neće uticala na pripadnice ljepšeg pola koje žele da budu dio ovog takmičenja.

“Dobra stvar je što je interesovanje veliko, djevojke imaju vremena da odluče o tome da li će da se prijave ili ne. Prijave su počele još prošle godine i trajaće do maja, shodno tome imaće dosta vremena i da se pripreme za sam izbor. Aktuelna pandemija nije otežala kompletan proces izbora, samo ga je odložila, što i nije toliko strašno. Prije nije bilo pandemije, nijesmo imali online predstavljanje, već samo online glasanje putem portala za mis Interneta. Mislim da ćemo ovakav način predstavljanja djevojaka nastaviti da praktikujemo i nakon pandemije. Prva grupa je već predstavljenja, pokazalo je dobar rezultat jer se i dalje masovno djevojke prijavljuju”, smatra Lončar Radonjić.

Glasanje za prvi krug djevojaka je završeno, a najviše glasova ponijela je Monika Radović, a za nekoliko dana biće objavljena druga grupa djevojaka.

“Biće identičan broj djevojaka kao u prvoj grupi, a koliko će grupa biti do samog finalnog kastinga zavisiće od broja prijavljenih kandidatkinja”, kaže ona.

Propozicije jasne, no nekad djevojkama progledaju kroz prste

Iako postoje jasni kriterijumi zahvaljujući kojima biraju djevojke, često se na izbor prijavljuju i one koje ne zadovoljavaju sve ono što treba da ima jedna misica.

“Propozicije i kriterijumi su standar koje zapravo predlažu svjetske organizacije tog izbora, a mi poštujemo njihova pravila. Međutim, dosta djevojaka se prijavljuje, a ne ispunjavaju sve uslove, koje su recimo niže. Kako mimo tih osnovnih mjera šalju veoma detaljne biografije i podatke, mi gledamo sve, tako da neke djevojke koje ne ispunjavaju sve kriterijume nekad pozovemo na kasting i damo im šansu. Svaka djevojka koja se prijavi pojedinačno ima razgovor sa nama, tako da može da se desi da iako ne ispunjava sve uslove, mi joj progledamo kroz prste, jer kroz razgovor shvatimo da ima druge kvalitete na osnovu čega zaslužuje da bude među finalistkinjama”, objašnjava Lončar Radonjić.

Bonus video: