Moderna frizura: Inspirisana izgledom princeze Dajane

Ključ ove verzija boba je u slojevima, volumenu i razdjeljku sa strane

7692 pregleda 0 komentar(a)
Princeza Dajana, Foto: Pinterest
Princeza Dajana, Foto: Pinterest

Jedna frizura uvijek ima svoje mjesto na listama najpopularnijih, a to je legendarni bob. Ali, moderna bob frizura ima cijeli niz verzija koje se smjenjuju na tronu popularnosti.

Svaka sezona dobije neku svoju verziju popularniju od drugih, a u 2021. godini to bi mogla biti moderna verzija boba princeze Daane. S obzirom na to da je želja za promjenama u 2021. jako velika, ovaj bob možda je korak na koji biste se mogli i sami odvažiti, piše Zadovoljna.hr.

frizura
foto: Pinterest

Princeza Dajana oduvijek je bila ikona stila, a bob je bio među njenim omiljenim frizurama. Verzija koju je nosila ponekad je bila tik iznad jagodičnih kostiju, a ponekad nešto duža na stražnjoj strani. Ono što ga je uvijek karakterisalo i što žene biraju i u 2021. godini su tri ključne stvari - duboki razdjeljak sa strane, volumen i slojevito ošišana kosa.

frizura
foto: Pinterest

Ljepota ove frizure leži u činjenici da, ako se kosa skrati na dobru dužinu, lijepo će rasti u slučaju ako odlučite da je puštate, a istovremeno će biti laka za održavanje. Stručnjaci za kosu kažu da se radi o istovremeno ženstvenoj i snažnoj frizuri koja je idealan izbor za proljeće. Slojevi su jako bitni jer otvaraju lice, posebno ako se suše fenom unazad, što stručnjaci za kosu i preporučuju.

Kaja Gerber
Kaja Gerberfoto: Instagram

Prednost ovog boba je i mogućnost igre i nošenja na razne načine. Možete isprobati razne razdjeljke, zalizati kosu... Bitno je samo da je kosa dobro ošišana. Da bi frizura bila još modernija možete je ostaviti da se osuši na vazduhu i nositi je razbarušenu.

Ema Korin
Ema Korinfoto: Instagram

Bonus video: