Bez granica: Lidijin kaiš košta malo više od dvije prosječne plate

Ako je kupila jeftiniju verziju Valentino kaiša prva dama je za taj modni dodatak potrošila 50 eura više od prosječne plate u Crnoj Gori, a ako je riječ o skupljoj, dvije prosječne plate su - skoro dovoljne

83376 pregleda 2078 reakcija 262 komentar(a)
Lidija Đukanović, Valentino haljina i kaiš, Foto: predsjednik.me/modesens.com/Valentino
Lidija Đukanović, Valentino haljina i kaiš, Foto: predsjednik.me/modesens.com/Valentino

Prva dama Crne Gore Lidija Đukanović obratila se video porukom finalistima takmičenja za izbor najboljeg likovnog rada učenika iz Indije na temu prijateljstva između Indije i Crne Gore.

I ovoga puta pojavila se u odjeći koja je veoma skupa, naročito ako se uzme u obzir činjenica da je Lidija Đukanović supruga predsjednika male i siromašne države.

Lidija Đukanović
foto: Printscreen YouTube

Haljina koju je Lidija nosila dok je snimala video poruku proizvod je modne kuće Valentino iz kolekcije jesen/zima 2019. Ukoliko je kupljena tada, koštala je 6.490 dolara odnosno 5.416 eura.

Valentino modesens.com
Valentino modesens.comfoto: modesens.com

Istina, u ovom trenutku se takva haljina na internetu može naći po cijeni od 909 funti odnosno 1.049 eura. Čak i da je kupila haljinu po cijeni sniženoj 70 odsto, gospođa Đukanović je na nju morala da potroši čitavu platu i da se 'snađe' za još 160 eura. Prema podacima iz redovnog godišnjeg imovinskog kartona koji se vodi u Agenciji za sprečavanje korupcije, Lidija Đukanović ima platu od 890 eura.

Lidija Đukanović
foto: matchesfshion.com

Za razliku od nekih drugih prilika, kada je njen izgled bio obogaćen skupim nakitom, od modnih dodataka prva dama je, koliko se može vidjeti, u ovoj prilici nosila samo kaiš, takođe marke Valentino. U zavisnosti od toga da li odabrala širu i ili užu varijantu, što je na osnovu snimka teško sa sigurnošću tvrditi, kaiš koji nosi prva dama Crne Gore košta između 580 i 1070 eura.

kaiš
foto: Valentino

Sudeći po tome na kojoj je strani crveni detalj, reklo bi se da je, ipak, riječ o skupljoj varijanti.

kaiš
foto: Valentino

Prosječna plata u Crnoj Gori u februaru je bila 529 eura, što je za oko 50 eura manje od cijene Lidijinog kaiša, ako je riječ o jeftinijoj verziji, a ako je riječ o skupljoj, dvije prosječne plate su - skoro dovoljne.

Bonus video: