Osam revija u završnici Fashion Weeka

Publika je imala priliku da uživa gledajući svečane, ali i modele za svaki dan

5954 pregleda 0 komentar(a)
Sa završne večeri Nedjelje mode, Foto: Luka Zekovic
Sa završne večeri Nedjelje mode, Foto: Luka Zekovic

Posljednje veče Fashion Weeka donijelo je mnoštvo zanimljivih revija, pa je publika ispratila i ekstravagantne modele, ali i revije gdje su predstavljeni modeli za svaki dan.

Završnu noć Nedjelje mode otvorila je Edita Nimanbegu Barović, koja je predstavila kolekciju “Élysées” koju čine svečane haljine.

Debitantsko učešće na Nedjelji mode imale su i Mia Đerić sa brendom “Hera design by Mia” i Kristina Marović. I dok je Mia odlučila da njena prva kolekcija koju predstavlja na ovoj manifestaciji bude sastavljena od svečanih haljina, linija Kristine Marović donijela je nosivije modele.

Svojih pet minuta na modnoj pisti imali su i mališani i to zahvaljujući kolekciji “Šareni svijet” brenda “Moj princ by Ivona Bulatović”.

Dizajnerka Nada Koljenšić još za prošlu manifestaciju pripremila je kolekciju “Moje selo” za čiju je inspiraciju poslužilo mjesto odakle je njen otac - Šobajići. Kako je prošli Fashion Week zbog aktuelne pandemije otkazan, Koljenšić je riješila da sa istom konkuriše i ovoga puta jer su u pitanju večernje haljine koje ne izlaze iz mode.

No, nije samo visoka moda preovladavala posljednje večeri, bilo je modela i za one koji više vole casual varijante. Po njihovom ukusu svakako su bili modeli brenda “MB coture” iz kojeg stoji Božica Cvetković.

Kao i prve večeri, i završna imala je gosta iz inostranstva, a svoju kolekciju “Red Rebellion” predstavio je i nigerijski kreator Rasel Solomon.

Čast da zatvori Fashion Week pripala je Marini Banović Džuver koja je predstavila kolekciju koju je šila za crnogorski olimpijski tim. Tako je publika Nedjelje mode premijerno imala priliku da vidi šta će to naši olimpijci nositi na otvaranju, ali i tokom pomenutog takmičenja. Među manekenkama koje su prezentovale Marinine modele bile su i proslavljene rukometašice Jovanka Radičević i Majda Mehmedović.

Bonus video: