Humanitarna organizacija Naomi Kembel pod istragom

Sumnje na kršenje propisa koji se tiču upravljanja organizacijom i njenim finansijama

3785 pregleda 1 komentar(a)
Naomi Kembel, Foto: Shutterstock
Naomi Kembel, Foto: Shutterstock

Humanitarna organizacija “Fashion for Relief”, koju je osnovala manekenka Naomi Kembel, našla se pod istragom institucije za nadzor humanitarnih organizacija zbog sumnji na kršenja propisa koji se tiču upravljanja organizacijom i njenim finansijama.

Organizacija, koju je supermodel osnovao 2005. godine, prikuplja novac za siromašnu djecu širom svijeta kroz godišnju modnu reviju.

Kembel je jedan od tri povjerenika dobrotvorne organizacije, zajedno sa Bjankom Helmič i Veronikom Silviom Ving Vai Au Čou.

Sada je Komisija za dobrotvorne svrhe pokrenula istragu o tome kako je “Fashion for Relief” upravljao svojim finansijama, uključujući zabrinutost u vezi s upravljanjem isplatama dobrotvornoj organizaciji od strane jednog od njenih povjerenika.

Nadzorni organi takođe planiraju da razmotre potrošnju dobrotvorne organizacije i potencijalno loše ponašanje i loše upravljanje zbog navodnih kašnjenja u vezi sa popunjavanjem njenih zakonskih godišnjih računa.

Prethodnih godina “Fashion for Relief” je održala nekoliko modnih revija i događaja visokog profila kojima su prisustvovale brojne poznate ličnosti, uključujući Aleksa Čhuna, Skeptu i Pirsa Brosnana.

”Dobrotvorna organizacija, koja ima za cilj da ublaži siromaštvo i unaprijedi zdravlje i obrazovanje, ranije je bila predmet slučaja usklađenosti”, navodi Komisija za dobrotvorne svrhe.

Tokom tog slučaja, koji je otvoren u septembru 2020. godine, Komisija je identifikovala niz regulatornih problema u vezi s upravljanjem i finansijama dobrotvorne organizacije.

Komisija je u martu ove godine saopštila da je povjerenicima izdala akcioni plan u cilju poboljšanja finansijskog upravljanja dobrotvorne organizacije.

”Nakon pregleda odgovora dobrotvorne organizacije na akcioni plan, regulator je utvrdio dalje probleme u finansijskom upravljanju i upravljanju dobrotvorne organizacije koje treba istražiti”, navodi se u saopštenju Komisije za dobrotvorne svrhe.

Bonus video: