Toplo i moderno: Za hladne dane odaberite ovakve kapute i jakne

Dugi kaputi koji prelaze dužinu koljena i koji će nas odlično grijati tokom najhladnijih dana vratili su se na velika vrata

19812 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram/Pinterest
Ilustracija, Foto: Instagram/Pinterest

Polako stižu najhladniji dani u godini, niske temperature, vjetar, kiša snijeg. Pored pletiva i čizama, vrijeme je da u svoje slojevite odjevne kombinacija za hladne dane dodamo i najtoplije jakne i kapute.

kaputi
foto: Instagram/Pinterest

Bez obzira koju boju i koji model odabrali, jedno je sigurno kada je o zimskim kaputima i jaknama riječ – što topliji i što duži, to bolje. Među onima koji su u trendu izdvajaju se: teddy i dugački kaputi i puf jakne.

kaputi
foto: Instagram/Pinterest

Jedan od modela koji će vas grijati tokom cijele zime zime je popularni teddy kaput. Spoj toplog materijala, zanimljive teksture, jednostavnih krojeva i trendi izgleda odlike su teddy kaputa znog koje mu se vraćamo svake sezone.

kaputi
foto: Instagram/Pinterest

Osim što je topao i prijatan, teddy kaput ima i nevjerojatnu moć transformacije. Jednako dobro izgledaće u ležernim kombinacijama s pletivom i farmericama, kao i sa elegantnijim i odjevnim komadima.

kaputi
foto: Instagram/Pinterest

Do nedavno rezervisane za avanturiste koji čak i tokom najhladnijih dana istražuju prirodu ili uživaju u zimskim sportovima, puf jakne su prije nekoliko godina sasvim neočekivano pronašle svoj put od skijaške staze do modne piste. Iako donedavno na listi najomraženijih komada u modnom svijetu, ove zime se vraćaju u obilju različitih modela koji su i efektni i, ono najvažnije, jako topli.

kaputi
foto: Instagram/Pinterest

Dugi kaputi koji prelaze dužinu koljena i koji će nas odlično grijati tokom najhladnijih dana vratili su se na velika vrata.

kaput
foto: Pinterest

Uz elegantne modele u neutralnim bojama koji će osvojiti ljubiteljke klasičnog stila i komada, predimenzionirani modeli inspirisani muškim ormarom biće odličan izbor za sve one koji svoje jednostavne kombinacije rado začine unisex komadima.

kaput
foto: Pinterest
kaputi
foto: Pinterest

Bonus video: