Louis Vuitton se oprostio od Virdžila Abloa

Ablo, koji je važio za uticajnog modnog dizajnera i jednog od najznačajnijih zaposlenih u kući Louis Vuitton, preminuo je u subotu u 41. godini života, nakon što se u tajnosti borio sa rijetkim oblikom tumora na srcu

2757 pregleda 0 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Nekoliko dana nakon smrti modnog dizajnera Virdžila Abloa, čuveni brend Louis Vuitton posvetio mu je svoju prvu reviju održanu u Los Anđelesu, a među zvanicama koje su i na društvenim mrežama uputile oproštajne riječi bili su reper Kanje Vest, njegova biša supruga Kim Kardašijan, pjevač Riki Martin i brojni modni kreatori.

Ablo, koji je važio za uticajnog modnog dizajnera i jednog od najznačajnijih zaposlenih u kući Louis Vuitton, preminuo je u subotu u 41. godini života, nakon što se u tajnosti borio sa rijetkim oblikom tumora na srcu.

Ovaj modni dizajner bio je i osnivač Brenda Off-White, a ostaće upamćen u modnoj industriji i kao prvi Afroamerikanac umjetnički direktor muške odjeće brenda Louis Vuitton.

Pažnju je privukao uspješnim spajanjem ulične i visoke mode, a sarađivao je is a Kanjeom Vestom, na izradi Brenda tog repera.

Od Abloa su se javnim saopštenjima oprostili i brendovi Versace, Celine, Gucci, Nike, Dior, Balensiaga, Burberry, Givenchy… ostavljajući rivalitet po strani u tragičnim trenucima za modnu industriju.

Bonus video: