Odjeća koju ćemo u prvim mjesecima 2022. viđati na svakom koraku

Očekuje nas široka lepeza simpatičnih, zabavnih, šarenih, ali i minimalističkih trendova

15199 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram
Ilustracija, Foto: Instagram

Prošla godina je, u odnosu na pretprošlu, kad je o modi riječ bila znatno zanimljivija, a od godine koja upravo počinje očekuje se da izađe iz okvira koje je nametala pandemija i dopusti pun zamah modnim trendovima, Upućeni kažu da nas očekuje široka lepeza simpatičnih, zabavnih, šarenih, ali i minimalističkih trendova.

Mini suknje

odjeća
foto: Instagram

Na revijama brendovsa poput Miu Miu i Prade, najavljen je micro trend oblačenja, a posebno su se istakle mini suknje niskog struka. Baš po uzoru na one iz 2000-ih, u narednoj godini će se nositi razni modeli mini suknje. Ovaj trend uočen je i tokom 2021. a ove godine će samo dodatno zablistati.

Šarene i monohromatske kombinacije u veselim bojama

odjeća
foto: Instagram

Takođe jedan od trendova o kojem se dosta pisalo u prethodnoj godini. Oddlučite se za jednu boju, poseban utisak ostaviće narandžasti i zeleni komadi, ali i kombinacije u boji fuksije.

Komadi s prugicama

odjeća
foto: Instagram

„Cvjetno proljeće“, čini se da nećemo gledati naredne godine, umjesto cvjetnog uzroka glavnu ulogu će preuzeti komadi sa prugicama, piše bonjour.ba.

Minimalistički stil s bijelom bojom

odjeća
foto: Instagram

Kombinacije u kojima prevloadava bijela boja uvijek izgledaju svježe i čisto, zato ne iznenađuje što ćemo narednog proljeća i ljeta najviše nositi komade upravo u ovoj boji. Monohromatske i minimalističke kombinacije u bijeloj boji će biti među najpopularnijim trendovima za 2022.

Komadi od kože

odjeća
foto: Instagram

I ove godine smo svjedočili popularnosti kožnih pantalona ili kožne suknje, a taj trend će se nastaviti u narednom periodu s tim što će zvijezda kombinacije ubuduće biti kožna jakna.

Bonus video: